Pulsa «Intro» para saltar al contenido

Canals impulsa el riu Sants amb la creació del Consell de l’Aigua

La regidoria de Medi Ambient de l’Ajuntament de Canals, encapçalada per Ricardo Carbonell, ha iniciat una sèrie d’activitats destinades a posar en valor el ric recurs natural de la localitat, el riu Sants, mitjançant la creació del Consell de l’Aigua.

El proper diumenge, Canals celebrarà la festa de l’Arbre amb una àmplia gamma d’activitats que destaquen la importància del riu Sants per a la comunitat local.

El divendres 2 de febrer, a partir de les 18 h a la Casa de la Vila, tindrà lloc la primera de les jornades amb la formació del Consell de l’Aigua del riu Sants.

Segons les paraules del regidor, “el consell serà un òrgan consultiu format per diferents tècnics i persones que han treballat en diverses vessants del riu, des d’una perspectiva mediambiental, educativa o agrària. Aquests experts establiran una sèrie de criteris tècnics que determinaran quin riu tenim i quin riu volem”.

Una vegada constituït el consell, el dia 31 al Centre Cultural Ca Don José a les 19 h, l’experta Sales Tomas de la fundació Limne, presentarà els resultats de les anàlisis del riu Sants realitzades fins a la data i establirà les possibles línies a seguir.

Ricardo Carbonell destaca que “volem que el poble participe en les decisions sobre quin riu és el que desitgem. Per això, convidem a totes i tots que ens acompanyen en les diferents activitats que tindran lloc no només durant la festa de l’arbre, sinó també al voltant del nostre estimat riu Sants”.

Cal recordar que tant el dilluns 29 com el dimarts 30, a partir de les 17.00 h, hi haurà una ecogimcana amb el nom “Coneix el riu dels Sants” als parcs Calitx III i Jaume I, respectivament.

Un comentario

  1. Julio A. Vidal Julio A. Vidal 30 de enero de 2024

    Me parece muy bien. Pero lo primero es limpiar casi todo el recorrido del Río, a fondo. Está lleno de porquería, matojos, cañas, verde en abundancia, y fuera de cauce, en los bordes, también. Desde el Cine València, hasta el polideportivo, dá pena mirar al río. Necesita urgente una limpieza a fondo. Cuando alguna vez, han limpiado algún tramo, dá mucha alegría ver el río. Pero pocas veces, la verdad.

Comenta la noticia

Este sitio usa Akismet para reducir el spam. Aprende cómo se procesan los datos de tus comentarios.