Pulsa «Intro» para saltar al contenido

Canals incrementa en les vacances de Setmana Santa i Pasqua el programa de menú bàsic, sobretot dirigit als menors.

L'Ajuntament de Canals va posar en marxa amb l'objectiu d'atendre l'alimentació bàsica dels menors amb risc de patir privació nutricional per causes socioeconòmiques durant els mesos que no funcionen els menjadors escolars.
 L'Ajuntament de Canals, en el marc dels programes de Serveis Socials desenvolupades a través de l'Àrea de Serveis Socials, implanta un programa dirigit a l'atenció de les necessitats d'alimentació bàsica dels menors i de les seues famílies, en risc de patir una privació nutricional essencial durant els mesos no compresos en el període lectiu.

La desnutrició durant els primers anys de vida produeix un desenvolupament deficient de l'organisme, provocant una major incidència de malalties i un deteriorament en les seues capacitats físiques i intel·lectuals.
En l'actual context de crisi econòmica, la situació de precarietat de nombroses famílies amb menors al seu càrrec, exigeix ​​impulsar mesures tendents a pal·liar les condicions que donen lloc a la pobresa ia la desigualtat social i garantir una cobertura alimentària bàsica en un col·lectiu que es troba en una situació d'especial fragilitat i urgent necessitat.
Per tot això es considera imprescindible el desenvolupament d'un programa que articule els mecanismes correctors necessaris per superar l'actual situació de depressió econòmica i poder assegurar l'alimentació dels menors durant el període de vacances escolars perllongant el servei prestat pels menjadors escolars.

El programa inclourà un menjar principal a mig dia, per tal d'oferir als menors un servei de menjador amb uns menús adequats a la seua edat, que els proporcione una alimentació saludable, variada i equilibrada. Segons ha explicat la regidora de l'equip de govern, Celia Bononad, "podran beneficiar-se d'aquest programa els menors escolaritzats en segon cicle d'educació infantil o en educació primària, secundària, que reuneixen els requisits per ser perceptors de les ajudes de menjadors escolars, i en les llars concorren circumstàncies socioeconòmiques que comporten el risc de carència o dèficit alimentari, segons criteri i valoració de l'equip social municipal ".
 
El servei es presta en les vacances de Setmana Santa i Pasqua, durant el 3 al 13 d'abril, inclusivament, de dilluns a diumenge.

Sé el primero en comentar

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *

Este sitio usa Akismet para reducir el spam. Aprende cómo se procesan los datos de tus comentarios.