Pulsa «Intro» para saltar al contenido

Canals s’adhereix al programa provincial d’assistència nutricional per a menors

El programa, desenvolupat per la Diputació de València, consisteix a atendre l'alimentació bàsica dels menors amb risc de privació nutricional durant els mesos en què no funcionen els menjadors escolars.
L'Ajuntament de Canals ha acordat adherir-se al Programa Provincial d'Assistència Nutricional per a menors escolaritzats en infantil, primària i secundària, que la Diputació de València ha posat en marxa amb l'objectiu d'atendre l'alimentació bàsica dels menors amb risc de patir privació nutricional per causes socioeconòmiques durant els mesos que no funcionen els menjadors escolars.

L'Ajuntament de Canals, en el marc dels programes de Serveis Socials desenvolupades a través de l'Àrea de Serveis Socials, s'implanta un programa dirigit a l'atenció de les necessitats d'alimentació bàsica dels menors i de les seues famílies, en risc de patir una privació nutricional essencial durant els mesos no compresos en el període lectiu.
La desnutrició durant els primers anys de vida produeix un desenvolupament deficient de l'organisme, provocant una major incidència de malalties i un deteriorament en les seues capacitats físiques i intel.lectuals.
Per tot això es considera imprescindible el desenvolupament d'un programa que articule els mecanismes correctors necessaris per superar l'actual situació de depressió econòmica i poder assegurar l'alimentació dels menors durant el període de vacances escolars prolongant el servei prestat pels menjadors escolars.

El programa inclourà un menjar principal a mig dia, amb menú compost per primer i segon plat, guarnició, pa i postres, per tal d'oferir als menors un servei de menjador amb uns menús adequats a la seua edat, que els proporcione una alimentació saludable, variada i equilibrada. Segons ha explicat la regidora de l'equip de govern, Celia Bononad, "podran beneficiar d'aquest programa els menors escolaritzats en segon cicle d'educació infantil o en educació primària, secundària, en municipis de la província de València, que reunisquen els requisits per ser perceptors de les ajudes de menjadors escolars, i en les llars concórreguen circumstàncies socioeconòmiques que comporten el risc de carència o dèficit alimentari, segons criteri i valoració de l'equip social municipal ".

El servei es pot prestar durant els mesos de juliol, agost i setembre, de dilluns a diumenge. L'aportació de la Diputació de València per cada menú i persona serà de 3'80 euros, i l'Ajuntament aportar la quantia necessària per completar el cost total del menú.

Sé el primero en comentar

Comenta la noticia

Este sitio usa Akismet para reducir el spam. Aprende cómo se procesan los datos de tus comentarios.