Benestar Social ampliarà el Centre d’Estimulació Primerenca de Xàtiva

Es preveu la realització d’una sala multiusos i dues noves aules

Xàtiva, 19 de febrer 2020.- L’Ajuntament de Xàtiva ha informat de que el centre d’Estimulació Primerenca, situat al carrer Músic Fayos 20, preveu una ampliació en la que tindrà lloc la realització d’una sala multiusos i de dues noves aules, a més d’adequar la resta d’espais i la millora de l’accessibilitat.

El projecte d’ampliació, que està desenvolupant l’arquitecte municipal, incorporarà a aquest Centre l’espai que havia estat cedit a Aspromivise, associació que realitza ja alguns dels seus tallers i activitats al Centre Social Joventut, Oci i Cultura (JOC) d’Abú Masaifa. La regidoria de Benestar Social també ha destacat que s’ampliarà l’horari del servei i el nombre de professionals a disposició de les famílies.

El Centre d’Atenció Primerenca de Xàtiva, que porta més de setze anys en funcionament, ofereix tractament assistencial i preventiu a xiquetes i xiquets amb problemes de desenvolupament o risc de patir-los per causes d’origen prenatal, perinatal o postnatal. Els usuaris procedeixen de comarques com ara la Costera, la Vall d’Albaida, la Canal de Navarrés i les poblacions més properes de la Ribera Alta.

Durant el passat any 2019 es van atendre un total de 142 xiquetes i xiquets, dels quals 58 es van incorporar al centre el darrer any mentre que la resta ja rebia tractament anterior. Per a tal fin es va ampliar la plantilla de treballadors amb una terapeuta ocupacional i una psicòloga a mitja jornada, a més d’un conserge.

A més a més, cal destacar que el 64% de les derivacions van ser realitzades pels pediatres dels centres de salut de les poblacions, i el 36% van ser derivats des de distints hospitals, especialment del Lluís Alcanyís. Els diagnòstics del passat 2019 van ser molt variats, destacant un 33% per parts prematurs, un 17% per retràs psicomotor important, un 10% per Trastorn de l’espectre autista i altres casos com ara alteracions genètiques, lesions cerebrals o hipoacúsia.

Font: Ajuntament de Xàtiva

Comentaris Facebook

Comenta la noticia

Este sitio usa Akismet para reducir el spam. Aprende cómo se procesan los datos de tus comentarios.