Canals conmemora el 9 d’octubre amb actes per a tots els públics.

Un Correllengua amb les escoles de Canals, sopars al carrer, la festa de la Bicicleta, una partida de raspall, acte institucional i programació especial a Canals Ràdio i diferents actes infantils seran els protagonistes de la festivitat del 9 d’octubre a Canals.

La vespra del 9 d’octubre, els col·legis de Canals eixiran al carrer amb el tradicional Correllengua. La desfilada començarà a la Plaça del Pont del Riu i conclourà al parc Jaume I.  Aquesta activitat multidisciplinària celebra la música, l’art i la lingüística valenciana i aglutina a totes les escoles del poble, superant cada any els 1.000 xiquets presents a l’encontre. La jornada s’amenitzarà amb dolçaines i tabalets, es llegirà el manifest del correllengua  i es durà a terme l’ofrena de flors a Jaume I .

A més també el 8 d’octubre es duran a cap els sopars populars al carrer, ajornats a la darrera fira de setembre i que es desenvoluparan a les 21.30 h de la nit a la placeta de Josefa Fito i a la placeta del mercat.

Ja el dimecres 9 d’Octubre, diada dels valencians, Canals Ràdio emetrà una programació especial a partir de les 10:00 h. del matí, on entre altres oferirà l’acte institucional de la festivitat dels valencians amb els diferents manifestos dels representants polítics a l’Ajuntament de Canals.

Cap a les 11:00 h. i com és tradicional a Canals cada 9 d’Octubre, se celebra el dia de la bicicleta que organitza el club ciclista El Piñón i que enguany arriba a la 39 a edició.

Les inscripcions s’obriran a les 10:00 h fins a les 11:00 h, hora en què comença la volta per Canals, la Torreta i Aiacor. Durant la jornada es durà a terme una rifa amb més de 100 regals, entre ells 3 bicicletes i 3 cascs donats per l’Ajuntament de Canals. Les paperetes del sorteig tindran el preu d’1 € i tota la recaptació estarà destinada a l’associació Ascadis.
Així mateix, i per tal d’amenitzar l’activitat, U.C El Piñón atorgarà trofeus especials a l’home i la dona participants de més edat, a la bicicleta més original i al conjunt persona-bicicleta d’època.

D’altra banda, el club de Pilota a Mà de Canals ha preparat una partida de raspall, oberta al públic, que tindrà lloc al carrer l’Harmonia a partir de les 16:00 h.

Cap a les 17:00 h. a la plaça del Pont del Riu començarà una fira infantil i cap a les 19:00 h. L’avinguda Vicent Ferri acollirà una animació de carrer amb l’espectacle Satsuma 3.0.

Comentaris Facebook

Comenta la noticia

Este sitio usa Akismet para reducir el spam. Aprende cómo se procesan los datos de tus comentarios.