Canals rebaixa en vora 20 euros la taxa del consorci de residus

El gerent del Consorci per a la gestió de Residus, Sergi Pérez ha confirmat que els veïns de Canals, que a juny rebran el rebut de la taxa del fem, s’emportaran una bona notícia, ja que pagaran quasi 20 euros menys. La taxa passa de ser de 80 euros a 59. Una reducció que ha estat possibles gràcies, entre d’altres, a l’actualització del padró municipal per part de la Diputació de València.

En concret, com ha explicat Pérez, a Canals “hi havia unitats fiscals al disseminat o obres de nova construcció que encara no hi estaven registrades al padró”. Però amb aquesta actualització, al voltant de 1.800 noves unitats fiscals començaran a pagar les taxes, el que ha suposat que la quantitat que s’ha de pagar quede repartida entre més habitatges, a l’hora que permet que la carrega siga menor. “Amb aquest ajust del padró la taxa queda més repartida. Una taxa amb la qual financiem el tractament del fem que generem”.

El gerent del COR, qui és conscient que es pot crear certa alarma en les noves unitats fiscals que aquest any comencen a pagar, recorda que “des de l’ajuntament de Canals s’està fent una gran tasca perquè tots paguem una tributació més justa”, i assenyala que potser “hi ha alguna referència cadastral que no estiga correcta”, per això “demanem paciència a la gent” i assenyala que en cas de dubte o equivocació “es pot acudir a l’ajuntament a emplenar una reclamació”.

Cal recordar que la taxa cobreix els serveis de transferència, el transport a la planta, el tractament, la valorització i eliminació dels residus. La prestació d’aquests serveis comporta un cost per al ciutadà que es materialitza en la taxa. Abans, l’ajuntament s’encarregava de tot el procés, però des de fa uns anys les competències han passat al Consorci. Per això, no hi ha una nova taxa, sinó que es desplega en dues.

Comentaris Facebook

Comenta la noticia

Este sitio usa Akismet para reducir el spam. Aprende cómo se procesan los datos de tus comentarios.