Comunicat sobre l’estat de gestió de la millora de l’enllumenat públic a Canals

Comunicat sobre l’estat de gestió de la millora de l’enllumenat públic a Canals de Mai Castells, actual Regidora de Serveis Municipals a l’ajuntament de Canals i candidata a l’alcaldia de Canals en les properes eleccions municipals

30 d’abril de 2019

Com moltes i molts de vosaltres heu apuntat, hi ha zones de Canals que no tenen la lluminositat que ens mereixem. Conscient d’aquesta realitat, des de l’inici de la legislatura he fet tot l’ humanament possible per posar damunt de la taula solucions a aquesta situació. Malgrat tot, a pesar d’haver voluntat política, de vegades els engranatges de gestió no són tan ràpids com ens agradaria i el problema s’ha anat allargant per causes externes.

En primer lloc, cal tenir en compte la gran inversió econòmica que aquest projecte suposa: estem parlant d’unes previsions inicials d’ aproximadament 500.000€. En segon lloc, just quan s’anava a obrir l’expedient de contractació per adjudicar el servei, s’aprovà per part del PP la nova Llei de Contractació, que exigia, entre d’altres, que els processos de contractacions públics es feren de manera electrònica.

Com podeu imaginar, calia adaptar-se a un sistema nou i completament diferent. Vam haver de començar de zero per portar a terme la contractació. Entre d’altres grans mesures, vam haver de formar tot el nostre personal tècnic perquè coneixera bé el nou sistema electrònic.

Amb tot, i després de molts esforços perquè aquesta llei ens havia tirat a terra tot el nostre treball, el dia
24 d’abril de 2018 vam enviar la sol•licitud perquè la Diputació de València ens finançara el projecte.

Una vegada vam tenir l’aprovació de la documentació per part de Diputació, la qual cosa no va arribar fins el setembre del 2018, vam adjudicar la redacció del projecte a una empresa externa (21 de setembre), exigint com a màxima prioritat la rapidesa en l’elaboració del projecte. En només 10 dies, l’1 d’octubre de
2018, vam tenir el projecte redactat a l’Ajuntament.

El projecte s’aprova finalment el 4 de febrer de 2019, i per tant, després dels 15 dies que havíem d’esperar per llei, es publica a la Plataforma de Contractació de l’Estat l’anunci de contractació, el dia 19 de febrer de 2019.

Així, aquest mes d’abril s’ha aprovat la despesa, començat l’elaboració del plec de condicions per la contractació i hem obert el procediment d’adjudicació (2 d’abril). Tot açò comporta uns terminis legals que són llargs i farragosos, però en només 7 dies anunciem la licitació perquè les empreses interessades presenten les seues ofertes, el dia 9 d’abril.

Aquesta etapa acabarà el dia 13 de maig. I, després de 15 dies més, tindrem la convocatòria de la Taula de Contractació per obrir les ofertes presentades el dia 29 de maig de 2019.

Com podeu vore, es tracta d’un procediment molt llarg i complex, que vam començar de nou fa més d’un any i que encara segueix obert, malgrat la rapidesa absoluta que l’Ajuntament ha assumit en l’elaboració de les seues tasques.

Sóc plenament conscient de la necessitat d’aquest projecte. Com ho he fet fins ara, em continuaré deixant la pell durant aquests mesos perquè Canals tinga d’una vegada un enllumenat públic de qualitat, com he fet fins ara. Una vegada més, quede a la vostra completa disposició per escoltar les vostres demandes i suggeriments, i per buscar-hi solucions.

Com he repetit en moltes ocasions, sóc Mai Castells, i si estic ací és per escoltar la gent i resoldre les xicotetes coses del dia a dia en la mesura de les meues possibilitats. Seguiré escoltant la gent i seguiré posant tots els meus esforços per seu útil als veïns i veïnes de Canals.

Mai Castells Villalta

Comentaris Facebook

Comenta la noticia

Este sitio usa Akismet para reducir el spam. Aprende cómo se procesan los datos de tus comentarios.