El Departament de salut de Xàtiva analitza en una jornada com fer més sostenible l’atenció sanitària

El Departament de salut de Xàtiva analitza en una jornada com fer més sostenible l’atenció sanitària

Accés al programa definitiu

  • Es proposa sensibilitzar en pràctiques de sostenibilitat i de reducció de l’impacte ambiental de l’assistència sanitària
  • S’aportaran idees i solucions per a la reducció de residus mostrant casos pràctics de sostenibilitat en hospitals
  • Tindrà lloc demà dijous a l’Hospital Lluís Alcanyís a partir de les 12:30h

Xàtiva, 13.11.19

El Departament de Salut Xàtiva-Ontinyent, dins del programa ESSALUD d’innovació i investigació, ha organitzat la Jornada ECONOMIA CIRCULAR EN L’ÀMBIT SANITARI: REALITAT O FICCIÓ? dedicada a l’economia circular i la sostenibilitat en l’àmbit sanitari.

L’objectiu és sensibilitzar el personal de les institucions sanitàries per a explorar i instaurar pràctiques de sostenibilitat que contribuïsquen a reduir l’impacte ambiental que produïx l’atenció sanitària.

Per a la ponència central d’esta Jornada es comptarà amb la intervenció d’Ángel Fernández, president de la Fundació Economia Circular (FEC). Esta entitat té com a objectiu fonamental liderar la gestió del coneixement en sostenibilitat, en general, i l’economia circular, en particular, aprofitant la superioritat tècnica i científica adquirida durant tota la seua trajectòria.

Com a membre del programa ESSALUD, per part del clúster empresarial INNOVALL el responsable de GAVIPLAS, Sergio Tamarit, parlarà sobre les bones pràctiques en economia circular i les possibles solucions en l’àrea sanitària.

La Jornada també tractarà la implantació d’accions en energia, aigua i residus per a aconseguir un hospital sostenible, ponència que anirà a càrrec de Cèsar Aliaga de l’institut tecnològic ITENE amb seu a València.

La Conselleria de Sanitat Universal i Salut Pública explicarà també les seues línies estratègiques en matèria mediambiental i d’innovació en el camp de la salut, una ponència que anirà a càrrec del director general d’Investigació i Alta Inspecció Sanitària, Javier Santos Burgos.

L’obertura d’esta Jornada anirà a càrrec de la directora general de Règim Econòmic i Infraestructures de la Conselleria de Sanitat Universal i Salut Pública, Carmenlina Pla, així com el director general d’Economia Sostenible de la Conselleria d’Economia Sostenible, Sectors Productius, Comerç i Treball, Miquel Lorente.

La gerència del Departament de Salut Xàtiva-Ontinyent ha agraït la implicació dels professionals en l’àmbit de la sostenibilitat que fa possible estes ponències i ha destacat la importància que s’acudisca a esta Jornada que tindrà lloc en l’Hospital Lluís Alcanyís de Xàtiva demà dijous dia 14 entre les 12’30 i les 14’30 hores.

Comentaris Facebook

Comenta la noticia

Este sitio usa Akismet para reducir el spam. Aprende cómo se procesan los datos de tus comentarios.