El Museu Valencià d’Etnologia assumix el premi Bernat Capó

El Museu Valencià d’Etnologia de la Diputació de València assumirà, a partir de l’edició d’enguany, el premi d’investigació etnològica Bernat Capó. Segons explica el diputat de Cultura, Xavier Rius, “el premi ha exercit una forta influència en l’entorn de la recuperació del nostre patrimoni”, i per això, després de vint edicions, es dóna un nou impuls als guardons de promoció de la cultura popular que mantindrà els seus lligams amb Dénia amb la celebració de l’anunci dels premis i la conferència preliminar. El lliurament dels premis se celebrarà a la ciutat de València, en una gal·la organitzada pel Museu Valencià d’Etnologia.

El guardó porta el nom del reconegut periodista, escriptor i activista cultural de Benissa Bernat Capó i Garcia, que va dedicar bona part de la seua feina a la divulgació de la cultura popular. El prestigiós botànic Joan Pellicer, el prolífic investigador Àlvar Monferrer i l’especialista en festes i costums Albert Alcaraz són alguns dels guardonats des de la primera edició, l’any 1999.

Els premis Bernat Capó difonen la cultura popular en clau divulgativa, en promouen la recerca i reconeixen treballs d’investigació inèdits de temes com els romanços, les llegendes, les festes, les tradicions esotèriques o la botànica.

Comentaris Facebook

Comenta la noticia

Este sitio usa Akismet para reducir el spam. Aprende cómo se procesan los datos de tus comentarios.