Pulsa «Intro» para saltar al contenido

Els herois de Favara

L’equip del U.D Canals de futbol sala disputa desde el passat cap de setmana la copa, competició que es juga entre els equips que compossen les tres categories de futbol sala a nivell amateur, (Preferent, 1ª regional, i 2ª regional).
El Canals que ha acabat la lliga en un meritori nové lloc en l’any del debut, disputa esta competició amb molta il.lusió, pero sabedor de la dificultat que comporta l’enfrontar-te a rivals de superior categoria.
El debut es va produïr este diumenge en el pavelló de Favara front al Corbera, un clàssic del futbol sala valencià, i que milita dos categories per damunt dels nostres.
Amb més problemes dels previstos i amb moltissimes baixes, aplegaren els xavals a falta de cinc minuts per començar el partit. Pero lluny de ser un obstacle, això els motiva més. A les ordres de Raul Fasanar, el Canals forma amb Cogollos a la porteria, amb Chuster al cierre, Alvaro i Carlitos a les bandes, i Toni com a home mes avançat. A la banqueta esperaven la seua oportunitat  Javi “Piri” com a porter suplent i Llavor. Sols un canvi de jugador de camp, i tot un equip de Preferent davant i en sa casa.
El partit comença amb molt de respecte per part dels dos equips i poques ocasions que desbarataven molt bé els dos porters. Al set minuts de partit un nou problema, Carlitos tenia dolor al seu genoll dret i tenia que parar a descansar i eixir Llavor, el qual tambe tenia problemes al genoll, D’ahí al final, els dos jugadors foren descansant l’un per l’altre i aguantant com a titans.
L’últim minut de la primera part fou frenètic. En una gran jugada de contracolp, Llavor rematava el 0-1 de manera fantàstica. Botava la sorpresa en el municipal de Favara. Pero l’alegria només durà 20 segons, ja que en la següent jugada empatava el Corbera de tir creuat, i s’arribava al descans.
La segona part començava en canvi a la porteria del Canals, Javi Piri sustituia a Cogollos, i amb un Corbera que amb 6 homes més en la banqueta, podia aumentar la presió i aprofitar el cansament dels canalins.
Passat els primers cinc minuts, el Canals començà a sentir-se agust en la pista, i el domini del Corbera era fictici. En el minut 9 una nova alegria. Alvaro executava una falta de manera magistral i posava el 1-2 en el lluminós, gol que dedicava a la dona que està prenyada. Pero novament la mala sort tornava a apareixer, i sols traure del mig del camp el Corbera empatava després d’una bona jugada per banda esquerra.
Els últims 10 minuts foren apassionants, el Corbera arribava a la quinta falta i ja no podia presionar de la mateixa forma, i el Canals estava esgotat i els problemes físics eren evidents.
A falta de 4 minuts, Chuster llançava al pal un doble penal que havia provocat Carlitos. S’havia desaprofit una gran oportunitat. Dos minuts després fou el Corbera el que no perdona. Gran jugada dels de la Ribera per banda, i el passe de la mort era aprofitat pel davanter dels locals per avançar per primera volta al Corbera. Faltaven dos minuts i la situació era limit.
Pero este equip no es rendís mai, i a falta de 40 segons Toni rematava a la xarxa un baló mort en l’àrea. Era el 3-3 i l’extasi entre els jugadors i els pocs aficionats canalins presents. L’empat era un gran premi, pero encara haveren pogut tindre una major recompensa si el porter del Corbera no li havera parat un doble penal a Alvaro, que havera donat el triomf per als canalins a falta de 10 segons.
Al remat empat a tres, i un gran resultat per al Canals que deu de fer bo a casa el proper dissabte dia 2 de maig a les 4 de la vesprada front al CD Juan Comenius. Esperem que el pavelló Ricardo Tormo estiga a rebentar per a portar en volandes als “herois de Favara”