Es rehabilita el refugi antiaeri de Tortosa i Delgado gràcies a la col·laboració entre administracions

Des que Compromís va proposar en 2012 la catalogació dels refugis antiaeris de la nostra ciutat per rehabilitar-los i posar-los en valor amb un ús cultural, turístic i didàctic ja són dos els refugis recuperats: el del Regall, l’any passat, i el de Tortosa i Delgado, recuperat ara amb l’ajuda del Patronat de Turisme de la Diputació.

La diputada de Turisme de Compromís Diputació València Pilar Moncho, acompanyada per la portaveu de Compromís per Ontinyent Sílvia Urenya va voler mostrar ahir en la inauguració de la recuperació del Refugi Antiaeri de Tortosa i Delgado la seua satisfacció “per tornar a Ontinyent i comprovar com s’ha transformat aquest espai. M’ompli de goig com comprovar com un espai que en un moment de la historia estava fet per a moments de por ara puga ser un atractiu turístic.”

Aquest refugi, situat en el solar que ocupava la fàbrica de Tortosa i Delgado, a la plaça de Baix, es va construir en 1938, amb una superfície de 85 m2, i amb una capacitat per a unes 300 persones. La recuperació i posada en valor del refugi del Regall l’any passat està tenint una gran acceptació com a espai visitat per turistes i com a recuperació i difusió de memòria històrica.

Des de Compromís, la portaveu Sílvia Urenya ha valorat molt positivament aquesta intervenció fruit del conveni entre el Patronat de Turisme, amb la companya de Compromís Pilar Moncho al front, i l’Ajuntament d’Ontinyent, assenyalant que “és una mostra més que posa de manifest que els governs de coalició funcionen”.

La regidora i portaveu de Compromís finalitzava afirmant que “és important seguir recuperant la nostra memòria històrica perquè per a saber on volem anar cal saber d’on venim.”

Comenta la noticia

Este sitio usa Akismet para reducir el spam. Aprende cómo se procesan los datos de tus comentarios.