Huit centres educatius de la província de València han acollit la representació teatral de ‘Ligeros de equipaje’, l’obra de la companyia Viridiana que aborda, des d’un punt de vista pedagògic, la qüestió de l’exili que van patir multitud d’espanyols en finalitzar la Guerra Civil.

Alumnes dels IES Fernando III d’Ayora, Simarro de Xàtiva, Sant Vicent Ferrer d’Algemesí, Faustí Barberà d’Alaquàs, Salvador Gadea d’Aldaia, Ramón Llull de València, Sedaví i Buñol destaquen la capacitat dels dos actors de Viridiana a l’hora de donar vida a mig centenar de personatges, en un relat que parla de la guerra, l’oblit, el passat, l’absència, la vida i la mort.

Esta representació forma part del programa ‘La memòria a l’escola’, una iniciativa que la Diputació de València va posar en marxa en 2016 a través de l’àrea de Memòria Històrica que actualment dirigix el diputat Ramiro Rivera. L’objectiu d’esta actuació és fer arribar als estudiants de Secundària i Batxillerat, d’una manera adequada a la seua edat, la realitat dels fets ocorreguts durant la Guerra Civil i la dictadura franquista.

Els instituts que han participat en este programa de la Diputació han reforçat la posada en escena de ‘Ligeros de equipaje’ amb una sèrie d’activitats pedagògiques que han servit als docents per a treballar a l’aula els temes de l’exili i la ruptura de les famílies.

Comenta la noticia

Este sitio usa Akismet para reducir el spam. Aprende cómo se procesan los datos de tus comentarios.