II Setmana de Medi Ambient

La Setmana del Medi Ambient de Canals, que ha comptat amb nombroses activitats educatives i de conscienciació, va acabar el passat cap de setmana amb una xerrada sobre transport sostenible i globalització, i la fira al carrer que va omplir d’estands el centre d’una localitat dedicada a fer-nos partícips del medi que ens envolta.

José Manuel Ros, membre de Greenpeace, ens obria els ulls el divendres per la vesprada amb una xerrada sobre la necessitat de replantejar-nos el transport en un món globalitzat i interconnectat on, hui per hui, els derivats del petroli són la base.

En l’actualitat, el 95 per cent del combustible que emprem en el nostre transport és un derivat del petroli, un be limitat i contaminant al que hi ha que buscar alternatives.

Els que sí que s’alimenten del combustible il·limitat que dóna la força de voluntat són els organitzadors de la fira que va tindre lloc al se’n demà a l’avinguda Vicent Ferri, on va participar, entre altres, el Consorci de Residus amb el seu ecoparc mòbil, els que s’encarreguen del reciclatge de la roba, els que organitzen rutes ecologistes per la serra, els amants de l’agricultura ecològica, o els que treballen per mantindre les nostres zones verdes en perfectes condicions.

La fira ha aprofitat per a que la Guàrdia Civil mostre el treball del Seprona, per a que la Diputació publicite les seues polítiques de sostenibilitat i per a que les empreses que treballen amb productes ecològics puguen vendre-los als ciutadans. A més, els més menuts han disfrutat de castells inflables i els voluntaris de la protectora d’animals han recollit fons per a la subsistència dels animals abandonats.

A la vista dels resultats, el Govern de Canals ja està planificant una nova edició de la fira per a l’any que ve amb moltes més activitats de conscienciació i tallers educatius que permeten la participació de tots.

loading ...

Comentaris Facebook

Comenta la noticia

Este sitio usa Akismet para reducir el spam. Aprende cómo se procesan los datos de tus comentarios.