III Non Stop de natació a Canals

_AJC0584_stitch

El passat dissabte 30 d’agost es va realitzar a la piscina del Poliesportiu Municipal el III Non Stop de natació a Canals, que va consistir en nadar 10 hores sense interrupció.

Aquesta 3a edició del Non Stop de natació ha tingut tres finalitats interrelacionades: esportiva, inclusiva i benèfica.

La finalitat esportiva ha consistit en promoure l’esport de la natació i al mateix temps promocionar el Club Natació La Costera a la localitat de Canals, buscant la màxima participació esportiva entre els ciutadans de Canals i altres poblacions del voltant i, fins i tot, de tot el territori de la Comunitat Valenciana. Aquest és un esdeveniment participatiu encara que enguany li hem conferit un toc competitiu donant un trofeu a la gent que més metres ha realitzat en cada una de les modalitats.

La finalitat inclusiva consistia en facilitar que persones amb discapacitat pogueren formar part de l’esdeveniment com a qualsevol altre nadador/a. El foment de la inclusió social de persones amb discapacitat mitjançant l’organització de trobades d’activitat física en l’aigua representa un model innovador on la gent, per una banda, pot trobar un lloc on gaudir d’un esdeveniment esportiu sentint-se integrats i, per una altra, beneficiar-se dels aspectes positius de l’esport com per exemple: la motivació, la millora de les qualitats físiques, sensacions de llibertat, etc.

La gran acollida que ha tingut l’esdeveniment per part de les persones amb discapacitat i el recolzament que ha rebut per part d’entitats públiques i privades ha fet que l’organització l’utilitze per a que associacions dedicades a l’ajuda d’aquest sector puguen beneficiar-se. Aquestes entitats, sense ànim de lucre, tenen unes funcions socials importantíssimes ja que fan que persones amb dificultats puguen tenir un lloc d’encontre i desenvolupen activitats que els facen sentir-se integrats. La finalitat benèfica ha consistit en recaptar fons per a poder dur a terme els fins socials de l’Associació ASCADIS de Canals, dedicada a l’ajuda de les persones amb discapacitat intel·lectual en pro de millorar la seua qualitat de vida. Hem volgut que l’esport siga la base per a que les persones puguen gaudir d’una jornada gratificant, on professionals de l’esport de la natació i aficionats comparteixen un espai comú amb l’objectiu de sumar quilòmetres per una causa solidaria.

L’acte inaugural va començar a les 10:00 hores amb una prova de relleus de 25m i trenta minuts de durada que van realitzar els nadadors/es del Club Natació La Costera. Cal destacar també l’ambientació musical a càrrec del grup de Dolçainers i Tabaleters de Canals que va donar inici a l’esdeveniment. L’acte de cloenda es va realitzar a les 19:30 hores amb una prova de relleus de 25m i trenta minuts de durada en la que van prendre part tots/es els participants. L’esdeveniment va finalitzar a les 20:00 de la vesprada, moment en el que es complien les 10 hores de natació establertes.

D’aquest III non stop cal remarcar l’ambientació de l’esdeveniment per part de Rosa Hernández amb les seues classes d’aquazumba durant tota la jornada, la música en directe de matí i a migdia amb Dj Roderic i, finalment, per tancar l’esdeveniment, l’actuació en directe del grup Rock Estiu Art, que va coincidir amb els relleus finals.

Una nova activitat d’aquesta edició va ser la realització d’una activitat molt de moda que es coneix amb el nom de paddel surf. Aquesta va córrer a càrrec de l’escola de surf de València Mediterranean Surf School i del monitor Rafa Cuenca que, amb la seua professionalitat i simpatia, va fer que la gent aprenguera i s’ho passara molt bé. Aquesta activitat esportiva consisteix en desplaçar-se amb una tabla de surf per la superfície de l’aigua propulsant-se amb un rem; normalment es realitza a la platja però es va poder adaptar a la piscina lúdica del poliesportiu on la majoria dels participants, tant adults com xiquets, van gaudir molt.

Volem subratllar la consolidació d’aquest esdeveniment, que s’ha celebrat en 2014 per tercer any consecutiu. La participació de nadadors/es ha augmentat en un 35,1 % respecte a la 2a edició: hem passat de tindre uns 150 participants en 2013 a més de 200 participants en aquesta 3a edició. Cada volta hi ha mes participants provinents de diferents municipis de la nostra geografia. Enguany hem acollit nadadors provinents de diferents localitats com l’Alcúdia de Crespins, Llanera de Ranes, Montesa, Vallada, Moixent, Anna, Enguera, Xàtiva, Ontinyent, Carcaixent, Alzira, Genovés, Torrent, Antella, Alcàntera del Xúquer, Pinedo, Montroi, Banyeres de Mariola, Sedaví, Alfafar, Gandia, la Vila Joiosa, Castelló i València.

Entre els nadadors/es cal destacar la participació dels integrants de l’Associació ASCADIS de Canals; van ser els següents: Adela Úbeda Guadas, Adelaida Albuixech Ramírez, Diego Solves Manzaneda, Jésica Sánchez Cuenca, Ferran Ferrer Lillo i Toni Jordà Esteve. També cal destacar els nadadors de l’Associació TetraSport que van participar contribuint tots ells a sumar quilòmetres i els que van fer acte de presència com: Ana Mar Tortosa, Sergio Bermejo, Dani Pérez, Sergio López, Juanjo López, Roberto Benavent, Simo Dodero, Raquel Simó, Desi Jordanova i Esther Cortell y Luis Doramas Pérez.

Volem donar les gràcies també a tots els voluntaris que ens han ajudat al bon funcionament de l’organització i sense col·laboració desinteressada dels quals de segur no hauríem pogut donar la qualitat que cada volta, podem dir, va en augment. Aquests són: María, Miquel, Teo, Rafa, Carlos, les mares i pares dels xiquets del Club de Natació, Àngela, Sara, Vicent, Ismael, Lara, Cristian, Sara, José Vicente i a les socorristes Claudia i Geva.

A més, també volem donar les gràcies pel suport ofert a les diferents entitats que han contribuït d’una manera o altra a que aquest esdeveniment es puga portar a la pràctica; aquestes entitats són:

Organitzadors: Club Natació La Costera.

Patrocinadors principals: Clínica Món Salut i Innovant Serveis Informàtics.

Promotors: Regidoria d’Esports de l’Ajuntament de Canals, Canals Ràdio, Conèixer Canals.

Col·laboradors: Indac, Gold Sport, Joieria Disseny, Bar la Foguera, RG Informàtica, Pescados Borredà Feliu, Fruteria la Repera, La Copisteria, Bar Restaurante Maestre Esportiu. Umbral anaeróbico, Flores El Calé, Parafarmacia Llaudes, Las Postas, Llibreria-Papereria Giménez, Ortiz, Joieria Climent, Pub Glops, Fruteria La Solera, L’informador, Bordats Mase, Madremia, Electroricman, Impresión 21, Coconinos, Bàmbola, El Olvido, Volaria, El porquet d’or, Tetrasport Wellness, Muvil, Fontaneria Santamarta, Moa, Misako, Eventime, Peluqueria Gandia, Yoigo, En joc, Delta, Omega, Fani Abogada, El goleró 2.0., Restaurant La Lloca, Mediterranean i Aquazumba.

Una de les dades més esperades del dia va ser el total de metres que es van nadar entre tots i totes els nadadors/es durant aquestes 10 hores de natació contínua. Aquesta xifra en aquesta 3ra edició va fixar-se en 251850 metres totals superant en 36000 metres els 215850m totals realitzats a la 2a edició.

Els guanyadors del trofeus als que més metres han realitzat en cada modalitat han sigut:

Temps de nado 1 hora masculí: Sergio Bermejo amb 4150 metres.

Temps de nado 1 hora femení: Libertad Conejos amb 3050 metres.

Temps de nado 30 min masculí: Borja Giménez amb 1850 metres.

Temps de nado 30 min femení: Inés Bermejo i Laia Garrido amb 1800 metres.

Temps de nado 15 min masculí: Joan Carles Sanz amb 1000 metres.

Temps de nado 15 min femení: Laura Castells amb 850 metres.

Temps de nado persones amb discapacitat masculí: Ferràn Ferrer amb 550 metres.

Temps de nado persones amb discapacitat femení: Jesica Sánchez amb 200 metres.

Des del Club Natació La Costera de Canals agraïm la participació de tots els nadadors/es i vos animem a participar l’any que ve a la 4a edició del Non Stop ja que sense vosaltres hauria sigut impossible realitzar aquest esdeveniment.

RESSULTATS

[pe2-gallery album=”http://picasaweb.google.com/data/feed/base/user/102266863915073936758/albumid/6055574100111596497?alt=rss&hl=en_US&kind=photo” ]

One Response to "III Non Stop de natació a Canals"

  1. rafa muñoz  5 de septiembre de 2014

    al proper any anire, enguany ha sigut imposible. vull intentar fer 6 hores non stop.

    Responder

Comenta la noticia

Este sitio usa Akismet para reducir el spam. Aprende cómo se procesan los datos de tus comentarios.