Jornada sobre Decret Venda de Proximitat

El pròxim dilluns, 2 de desembre, a la Casa de la Cultura de Moixent, la Mancomunitat acollirà la Jornada sobre el Decret de Venda de Proximitat. Aquesta activitat es realitza dins del Pla de Formació Agroalimentària organitzat per la Conselleria d’Agricultura, Desenvolupament Rural, Emergència i Transició Ecològica.

La venda directa, o en canals curts de comercialització, és una excel·lent eina per a reduir el procés d’intermediació en la venda de productes agroalimentaris en benefici de la producció i el consum. Diversifica la font d’ingressos dels productors i afavoreix la viabilitat de les explotacions, a més de contribuir a la consolidació del turisme rural.

El foment i la protecció del sector primari és un instrument bàsic per al desenvolupament econòmic i la fixació de població en el medi rural afavorint el valor afegit dels productes agraris, conservant la cultura alimentària autòctona i facilitant als consumidors finals els productes de proximitat, cada vegada més demandats i valorats.

La jornada està dirigida a:

  • Productors/as que fan xicotetes vendes directes al consumidor final.
  • Xicotets elaboradors/as agroalimentaris.
  • Tècnics d’ajuntaments
  • Emprenedors/as agroalimentaris.
  • Societats de caçadors que vulguen subministrar xicotetes quantitats de caça silvestre.
  • Restauradors que vulguen adquirir productes locals i de proximitat.
  • Consumidors de productes agroalimentaris en la compra directa.

La finalitat d’aquest decret és la de garantir la seguretat alimentària dels productes agraris i respondre a la necessitat de consumidors finals cada vegada més interessats a conéixer l’origen dels productes, els sistemes de producció i la sostenibilitat dels aliments en concret la de productes locals.

La jornada tractarà d’aclarir els dubtes i problemes plantejats sobre que productes poden produir-se, elaborar-se i vendre’s; els qui poden fer-ho i els requisits necessaris.

La participació és gratuïta. Pots inscriure’t en el telèfon: 962280441, o per email: info@costeracanal.es.

Comentaris Facebook

Comenta la noticia

Este sitio usa Akismet para reducir el spam. Aprende cómo se procesan los datos de tus comentarios.