La cova del Bolomor estrenarà aula a l’aire lliure i un aparcament als peus del jaciment arqueològic

L’objectiu d’estes obres és que la visita a la cova siga el més accessible possible, així com poder realitzar el taller didàctic en un entorn natural i als peus del jaciment.zona recreativa web

L’Ajuntament de Tavernes realitza les obres de l’aparcament, tant per a turismes com per a autobusos, i de l’aula a l’aire lliure que servirà per a rebre els visitants i realitzar el taller didàctic de talla lítica amb sílex i de foc prehistòric de la cova del Bolomor.

En concret, s’han realitzat els treballs d’adequació dels terrenys que s’han adquirit per part del Consistori, en l’entorn del jaciment, en el camí de l’Ombria. En total, es disposen 1.800 metres perquè els visitants de la cova puguen deixar els vehicles. A més, s’hi ha instal·lat mobiliari urbà que servirà d’aula a l’aire lliure, amb una pèrgola, una zona recreativa, així com una zona per a aparcar bicicletes, tanques de fusta i papereres.

L’objectiu d’estos treballs és que la visita a la cova siga el més accessible possible per a tots aquells que vulguen conèixer el jaciment arqueològic. D’esta manera s’inicia la primera fase del futur Centre d’Interpretació de la cova del Bolomor.

La Diputació de València i l’Ajuntament van signar un conveni per a començar este projecte. Amb el conveni, l’Ajuntament ha rebut del Patronat Provincial de Turisme de València una subvenció de 125.000 euros, que ha permés realitzar, l’aparcament i la zona de rebuda dels visitants.

tanques web

Comentaris Facebook

Comenta la noticia

Este sitio usa Akismet para reducir el spam. Aprende cómo se procesan los datos de tus comentarios.