La Diputació destina més de 2,1 milions d’euros als municipis de la Costera

• La inversió s’emmarca dins del quart pla d’Inversions Financerament Sostenibles (IFS), amb 35 milions d’euros de dotació, que es traduiran en millores en espais públics que decidiran els ajuntaments.
• Jorge Rodríguez: “Des del primer moment vam tenir clar que el superàvit havia de destinar-se a les persones abans d’acabar en els bancs. Els alcaldes han valorat aquest pla amb un 9,1 sobre 10”
• Mª Josep Amigó: “Tres anys després del canvi polític hem consolidat una nova forma de governar basada en el repartiment just dels recursos i la gestió eficaç col•laborant amb la Generalitat”

20/juny/2018. La Diputació de València ha aprovat aquest dimarts una nova convocatòria del pla d’Inversions Financerament Sostenibles (IFS), el quart des que es va iniciar la legislatura. En aquesta ocasió, els 18 municipis de la Costera disposaran de 2.135.946,49 euros per a millorar espais i serveis públics en actuacions que hauran d’executar-se abans del 31 de desembre de 2019, i que podran finançar obres ja realitzades des de l’1 de gener d’enguany.

La quantia de les ajudes abasta des dels 74.027,42 euros de Torrella fins als 236.944,19 euros per al municipi de Xàtiva, passant pels 184.967,07 euros de Canals o els 141.627,97 euros per al municipi de Vallada.

En paraules del president, Jorge Rodríguez, “des del primer moment es va tenir clar que el superàvit de la gestió havia de destinar-se a les persones abans d’acabar en els bancs per a amortitzar un deute que no s’ha deixat de reduir, fins a convertir-nos en una de les administracions més sanejades d’Espanya”.

En aquesta línia, la vicepresidenta, Maria Josep Amigó ha assegurat que “tres anys després del canvi polític, aquesta corporació ha consolidat una nova forma de governar, basada en la justícia en el repartiment dels recursos, la col•laboració amb la Generalitat, la gestió eficaç que fomenta l’autonomia municipal i la fi del clientelisme”.

A més, Amigó ha afirmat que aquests plans “serveixen per a pal•liar el dèficit de finançament dels nostres pobles i ciutats, que ha impossibilitat en molts casos la prestació de serveis bàsics de qualitat”.

Per la seua banda, el diputat de Cooperació, Emili Altur, ha assenyalat que els ajuntaments “tenen pràcticament llibertat absoluta per a decidir en quines obres s’inverteix els diners”, amb un catàleg que abasta des de la millora de xarxes de proveïment d’aigua i clavegueram fins a la renovació d’instal•lacions esportives, passant per recollida i tractament de residus, energia, il•luminació pública, gestió del coneixement, promoció turística, comerç, parcs i jardins, ordenació del tràfic, equipaments culturals, carreteres i camins, protecció del patrimoni i intervenció en col•legis d’Infantil i Primària.

Respecte als criteris de repartiment d’aquestes ajudes, tant per a la Costera com per a la resta de comarques, Altur ha explicat que “el 34% es concedeix pel valor marginal, o el que és el mateix la mera existència com a municipi, el 30% en funció de la població, el 10% segons la superfície i un altre tant en funció del nombre d’aturats registrat, i altres paràmetres com el cost dels serveis, l’existència de nuclis històrics o l’adhesió al Pacte d’Alcaldies, que mesura la implicació de cada municipi amb el medi ambient”.

Més de 140 milions d’euros

Amb aquest nou IFS, que es perllongarà fins al final de la legislatura, la Diputació ha invertit en les comarques valencianes 140 milions d’euros des de 2015, en el marc d’un pla que ha sigut valorat amb un 9,1 sobre 10 pels alcaldes i alcaldesses, en l’enquesta recentment publicada per la corporació.

Els 266 municipis de la província rebran fons d’aquest programa, que destina 33 milions d’euros als 261 municipis de menys de 50.000 habitants i 2 milions d’euros als quatre municipis de més de 50.000 i els pobles de València ciutat, que abans es coneixien com a pedanies.

Comentaris Facebook

Comenta la noticia

Este sitio usa Akismet para reducir el spam. Aprende cómo se procesan los datos de tus comentarios.