La Diputació i l’Ajuntament garantixen el manteniment de les ajudes als pobles de València

El president de la Diputació, Toni Gaspar, i l’alcalde de València, Joan Ribó, s’han reunit este dimecres en el Consistori amb l’objectiu de garantir el manteniment de les ajudes als pobles del nord, sud i oest de la ciutat. Tal com ha explicat l’alcalde al final de la trobada, “durant els últims anys, l’Ajuntament ha rebut una sèrie de subvencions de la Diputació que sempre hem dedicat a millorar la situació dels pobles de València, i per això, i davant el recent canvi de govern en esta institució, volem garantir que es mantenen de cara al futur”.

Tant Ribó com Gaspar han confirmat que es donarà continuïtat a esta línia de treball, dotada amb 5 milions d’euros anuals, com fins ara. Tal com ha subratllat el president de la Diputació, “València no sol·licita les ajudes i inversions per al nucli urbà en si, sinó per als seus pobles, que són com a localitats dins del context de la província, i òbviament cal mantindre les ajudes”.

Un altre dels assumptes abordats durant la trobada ha sigut la constitució com a fundació del CEMAS, Centre Mundial per a l’Alimentació Sostenible, una iniciativa que està en fase d’estudi i que es preveu abordar al llarg del pròxim any. En estos moments, el Centre funciona com un servei municipal, però, tal com ha assegurat l’alcalde, “creiem que d’esta manera complirà molt millor els objectius i es facilitarà la col·laboració internacional”.

Com és conegut, la inclusió de l’Ajuntament de València en l’anomenat Pla d’Ajust l’any 2012 impedia la creació de nous organismes autònoms, com a fundacions o empreses municipals; però el sanejament dels comptes i la conseqüent eixida del Pla durant el passat mandat obri la possibilitat de convertir el CEMAS en fundació. La constitució d’esta formació comptarà amb la participació, com fins ara en el CEMAS, de la Diputació, la Generalitat i el govern central.

Finalment, Ribó i Gaspar s’han compromés a donar una solució a la situació de diversos espais urbans la titularitat dels quals hauria d’haver sigut regulada des de fa anys (més de 40 anys en alguns casos), però que no s’havien abordat fins ara. Són exemples com una venda utilitzada com a estable antigament al Parc Natural del Saler, diversos espais annexos al Palau de la Generalitat, l’entorn del Passatge del Doctor Serra o uns vials pròxims a la Misericòrdia, entre altres.

Tots dos representants polítics han acordat posar en contacte als respectius serveis de patrimoni (de l’Ajuntament i de la Diputació) amb la voluntat decidida de solucionar les qüestions de transmissió i titularitat de cada cas. “I una vegada solucionat, abordarem com optimitzar este patrimoni que és de tots els valencians i valencianes, i la nostra obligació és posar-lo en ús i en condicions perquè puga ser aprofitat per tots i totes”, ha explicat Gaspar.

Comentaris Facebook

Comenta la noticia

Este sitio usa Akismet para reducir el spam. Aprende cómo se procesan los datos de tus comentarios.