La Diputació introdueix la perspectiva de gènere en el turisme a través del documental ‘La ruta olvidada’

La inclusió de la perspectiva de gènere de manera transversal en totes les àrees de gestió ha sigut una de les màximes d’aquesta legislatura en la Diputació de València. Amb la posada en marxa del Pla Integral d’Igualtat de Gènere en el Sector Turístic en 2017, aquesta visió arriba al sector turístic i als municipis valencians.

Un dels fruits del treball conjunt de les àrees d’Igualtat i Turisme de la corporació és el documental ‘La ruta olvidada. Creadoras de territori’. Un document audiovisual que recorre les etapes històriques més importants del nostre territori des de la perspectiva del paper de la dona en aqueixes societats. El relat està conduït per veus expertes com les arqueòlogues Begoña Soler i Trini Martínez, l’historiador Víctor Chaos, la doctora en Història Antiga, Milagros Moro i l’arqueòloga Francisca Navarro.

‘La ruta olvidada’ té com a objectiu la seua difusió en les oficines de turisme de la província i en els propis ajuntaments per a conscienciar a la ciutadania que la dona en la història “no solament alletava als fills dins de les coves”, com afirma l’arqueòloga Begoña Soler en el vídeo.

En l’acte, al qual han assistit el president de la Diputació, Toni Gaspar, la diputada d’Igualtat, Isabel García, i la coordinadora del Pla Integral d’Igualtat de Gènere en el Sector Turístic, Berta Polo, s’ha anunciat que en el pròxim informe de l’ONU Dones sobre la igualtat de gènere en el sector turisme, previst per a el mes vinent de desembre, hi haurà un esment explícit a la Diputació de València per la seua implicació en aquesta matèria.

Comentaris Facebook

Comenta la noticia

Este sitio usa Akismet para reducir el spam. Aprende cómo se procesan los datos de tus comentarios.