L’acord de compravenda de Santa Clara obté l’aprovació de la comissió de riscos del Santander

El pagament en quatre anualitats fa possible que l’Ajuntament afronte l’operació sense necessitat d’endeutar-se

Xàtiva, 4 d’octubre de 2018.- El procés d’adquisició del Real Monestir de Santa Clara per l’Ajuntament de Xàtiva avança segons allò previst. Ahir, una comissió de valoració de riscos del banc Santander va aprovar els termes de l’acord a què ambdues parts van arribar un parell de setmanes enrere. Com es va informar el passat 24 de setembre, l’import de l’operació ascendeix a 2.050.000 euros.

Els termes de l’acord de compravenda d’aquest immoble, declarat Bé d’Interés Cultural amb categoria de monument el 18 de juliol de 2003, inclouen la condició d’escripturar la compravenda abans de la finalització del present exercici. Es baralla la primera quinzena de desembre com a data possible de la firma del document.

Això comportarà el pagament de mig milió d’euros com a primera de les quatre anualitats acordades amb l’entitat financera per a la satisfacció del preu de compravenda de Santa Clara, anualitats que s’allargaran fins a 2021. Aquesta modalitat de pagament evita que l’Ajuntament de Xàtiva haja d’endeutar-se per a fer front a l’operació.

Cal recordar que aquesta actuació comptava amb una provisió de fons de mig milió d’euros del Pla Director d’Inversions Xàtiva Creix.

L’alcalde Roger Cerdà ha mostrat la seua satisfacció “perquè la comissió de valoració de riscos del banc Santander va donar llum verda a l’operació que havíem plantejat des de l’Ajuntament, acceptant les condicions que nosaltres havíem proposat per a la modalitat de pagament. Satisfets perquè avancem en els objectius marcats amb aquesta inversió tan important per a la nostra ciutat, amb l’adquisició per part de l’Ajuntament i la posterior construcció allí del nou Palau de Justícia”.

Font: Ajuntament de Xàtiva

Comentaris Facebook

Comenta la noticia

Este sitio usa Akismet para reducir el spam. Aprende cómo se procesan los datos de tus comentarios.