L’Ajuntament de Canals paralitza la liquidació de la plusvàlua afectada per la recent sentència del Tribunal Constitucional

Des de l’Ajuntament de Canals s’ha donat l’ordre de paralitzar totes aquelles liquidacions de l’Impost sobre l’increment del valor dels terrenys de naturalesa urbana (plusvàlua) davant la recent Sentència dictada pel Tribunal Constitucional.

Després de la Sentència del Tribunal Constitucional de 16 de febrer, el regidor d’Hisenda, Toni Orea, ha explicat que cal aplicar el principi de prudència i l’administració local “ha de protegir els interessos dels seus veïns, per la qual cosa ha donat l’ordre perquè l’Oficina Liquidadora de Xàtiva, a qui es va delegar les liquidacions d’aquest impost, paralitze aquestes liquidacions mentre no existisca un criteri definitiu”.

Les liquidacions afectades seran aquelles a les quals es fa referència en la Sentència de Tribunal Constitucional i que comprenen els supòsits quan no existeix un guany patrimonial, que és justament el que grava l’impost. Amb aquesta decisió que no perjudica l’interés de l’ajuntament, “se cerca no gravar a alguns ciutadans amb un impost que en un futur podria veure’s suprimit”, ha conclós Orea.

Comentaris Facebook

Comenta la noticia

Este sitio usa Akismet para reducir el spam. Aprende cómo se procesan los datos de tus comentarios.