L’Ajuntament de Canals proposa a la Conselleria un ambiciós projecte de Recuperació de Memòria Històrica

L’Ajuntament de Canals a través de la seua regidoria de Patrimoni, encapçalada per Antonio Orea, ha proposat a la Conselleria de Justícia de la Generalitat Valenciana, un projecte de recuperació de la memòria històrica centrat en la Vila de Canals.

El projecte, com ha explicat el regidor, s’emmarca dins de les subvencions que per a la realització d’iniciatives en matèria de memòria històrica ha convocat la Conselleria de Justícia i té com a aspectes principals “arreplegar en un llibre el material documental i audiovisual del qual va suposar tant l’alçament militar, posterior guerra civil i dictadura centrat a Canals, en col•laboració amb associacions i particulars que ja estan treballant en estudis similars”.

Tanmateix, com ha continuat destacant Orea, el projecte també inclou la interpretació de vestigis del període de la dictadura, perquè i sobretot “les noves generacions puguen entendre part del patrimoni que als carrers i als llocs públics encara persisteix”.

Finalment, l’edil ha conclòs subratllant que els treballs es realitzaran en col•laboració de la Universitat de València i l’Associació de la Memòria Històrica de València, que tenen “sobrada experiència en la matèria, ja que es busca realitzar un treball seriós, científic i que servisca perquè tots els ciutadans puguen conèixer un període de la nostra història no excessivament conegut”.

Comentaris Facebook

2 Responses to "L’Ajuntament de Canals proposa a la Conselleria un ambiciós projecte de Recuperació de Memòria Històrica"

  1. Maria Jose Alventosa  21 mayo, 2017

    Perque no es preocupen de altres coses mes importants . Sempre estan igual els socialistes , en dines de tots publican no mes la par que els interesa perque no fan el llibre de les dues parts de l’ gerra al fi i al cap nia vien dels dos no sols de un costat. Un consell deixen el odi i el rencor de l’ gerra i procuren per el be de tots els canalins . I ja estave de remerejar l’ merda en perdo’ .

    Responder
  2. Niki Ballester  21 mayo, 2017

    Q agonia de foto. No puc ni vorela. Pase pacadaltufff q ois

    Responder

Comenta la noticia

Este sitio usa Akismet para reducir el spam. Aprende cómo se procesan los datos de tus comentarios.