L’equip de govern de l’Ajuntament de Canals fa una nota aclaridora respecte de la possible mala interpretació de les bases de les beques esportives.

Arran d’una publicació que ahir va aparéixer al perfil d’un grup polític del nostre Ajuntament, volem aclarir el següent:

  1. Les bases de les Subvencions Esportives del 2020, estan en mans de tots els grups polítics des del dia 9 de maig. Es van enviar a través del correu electrònic. Des d’aleshores cap grup polític ha fet cap proposta al Regidor d’Esports en pro de millorar aquestes bases.
  2. Les bases es van debatre i aprovar al Consell de l’Esport al qual es convida a un membre de cadascun dels grups polítics de l’Ajuntament. Aquesta invitació es va enviar el mateix dia 9 en el correu en què s’enviaven les bases de les subvencions.
  3. En les bases esportives d’aquest any s’ha afegit la promoció de diferents programes esportius, entre els quals hi ha la promoció de la inclusió, la promoció de la igualtat, la promoció de l’esport de gent gran o la promoció de l’esport autòcton, que s’uneixen a la promoció de l’esport amateur, l’esport de competició, l’esport de base i la pràctica saludable.
  4. Amb el programa de foment de la igualtat, el que es pretén és premiar, mitjançant un increment en la subvenció, a les associacions i clubs esportius que participen en la desconstrucció d’aquesta concepció tradicional d’esports associats tradicionalment a un sexe o gènere concret. Per a fer-ho es premiarà econòmicament a aquelles associacions i clubs esportius que acullen esportistes d’un sexe/gènere minoritzat en la pràctica d’aquest esport i a aquells clubs i associacions esportives que creen un grup o equip d’un sexe/gènere minoritzat en la pràctica d’eixe esport. Per a poder fer-ne una valoració objectiva, en les bases hi ha una classificació dels esports que, tradicionalment, s’han practicat de forma majoritària per un sexe/gènere o l’altre.
  5. Podríem no haver fet res i haver continuat com sempre, sense treballar per la igualtat efectiva en la pràctica esportiva. Però hem escollit fer-ho, assumint el risc de cometre errors o quedar-nos curts.
  6. L’esmentat punt de les bases va estar revisat durant el procés d’elaboració per la Regidoria d’Igualtat. Amb tot, durant el dia d’ahir, moguts per la humilitat que creiem que ha de caracteritzar a un equip de govern, consultarem amb associacions i professionals en matèria d’igualtat que ens confirmaren que la mesura s’adequa als objectius pretesos.
  7. Cal, per a resoldre qualsevol dubte o aclariment, buscar les fonts completes. I animem a tots els grups polítics, al govern o l’oposició, a participar de manera activa i propositiva i no descontextualitzar informacions, pel risc d’intoxicació informativa que això suposa. També per respecte a tota la ciutadania i a la seua maduresa política.

Amb tot quedem, com sempre, oberts a suggeriments que milloren les nostres iniciatives, i sobretot que milloren la vida dels canalins i canalines i el nostre poble.

Comenta la noticia

Este sitio usa Akismet para reducir el spam. Aprende cómo se procesan los datos de tus comentarios.