Manifest de l’Ajuntament de Canals pel Dia Internacional per l’Eliminació de la Violència de Gènere

Hui, 25 de novembre, es commemora el Dia Internacional per l’Eliminació de la Violència Contra les Dones, dia en què es denuncia i es reclama que d’una vegada per totes s’erradique aquest tipus de violència que malauradament s’ha convertit en un problema estructural a la nostra societat.

Es va escollir aquesta data l’any 1981, per a commemorar el violent assassinat de les germanes i activistes polítiques Minerva, Patria i Maria Teresa Mirabal, que van ser assassinades per la policia secreta del dictador Rafael Trujillo a la República Dominicana hui fa 60 anys.

D’uns anys cap ací, es treballa més fermament a crear consciència social. La lluita contra la violència masclista ha sumat molta més gent que s’uneix en contra de la barbàrie que seguim patint les dones només per ser-ho.

En els últims temps han sorgit diverses iniciatives populars en contra dels agressors masclistes, i també d’altres en suport a les víctimes (#metoo o #yositecreo), però malauradament açò no és suficient, ja que, només l’any 2020, han sigut 41 les dones que han mort, i 1074 des de l’any 2003.

Aquest any està sent molt complicat per a les dones que viuen situacions de violència. Hem viscut mesos de confinament on les víctimes han estat tancades amb els seus agressors, fet que ha fet més fàcil que mai poder exercir control sobre elles. S’ha incrementat la violència psicològica i s’ha reduït la xarxa social i l’activitat habitual de les dones per les restriccions de moviment i per la reducció de la interacció social, així com per l’augment del teletreball.

Des de l’Ajuntament de Canals condemnem la violència masclista. Per això, i ara més que mai, fem un pas endavant i denunciem aquest tipus de violència, en tots els seus àmbits i formes, sense oblidar-nos que una de les claus per a lluitar contra la violència de gènere, i avançar en la seua prevenció, és l’educació.

Manifest de l’Ajuntament de Canals pel Dia Internacional per l’Eliminació de la Violència de Gènere

MINUT DE SILENCI A LES PORTES DE L’AJUNTAMENT PER COMMEMORAR EL 25N: DIA INTERNACIONAL PER L’ELIMINACIÓ DE LA VIOLÈNCIA CONTRA LES DONES

ELS CENTRES EDUCATIUS DE CANALS AMB EL DIA INTERNACIONAL CONTRA LA VIOLÈNCIA DE GÈNERE
Per tal de treballar en contra de la violència de gènere, des de l’Ajuntament de Canals es va proposar als centres educatius del poble un concurs de mascaretes amb lemes i/o dibuixos relacionats amb el 25 de novembre, Dia en Contra de la Violència Masclista.
El disseny es realitzarà de forma lliure, i serà adaptat a la mascareta per l’empresa Risoncha S.L., que serà l’encarregada de confeccionar-les.
Una vegada escollits els dissenys guanyadors de cada centre, aquests es publicaran a les xarxes de l’Ajuntament i, en finalitzar el termini de votació, aquell amb més “M’agrada” 👍🏻 serà escollit guanyador.

Comenta la noticia

Este sitio usa Akismet para reducir el spam. Aprende cómo se procesan los datos de tus comentarios.