Marzà visita el CEIP Papa Calixt III de Canals, integrat en el Pla municipal de manteniment de col·legis de la Diputació de València

El conseller d’Educació, Investigació, Cultura i Esport, Vicent Marzà, ha visitat el CEIP Papa Calixto III de Canals, junt a la vicepresidenta de la Diputació de València, Maria Josep Amigó, i l’alcalde de la localitat, Joan Carles Pérez.

El CEIP Papa Calixto III de Canals forma part del pla municipal de manteniment de col·legis de la Diputació de València, que consisteix en realitzar actuacions de conservació i manteniment en un total de 44 centres d’Educació Infantil i Primària pertanyents a nuclis poblacionals diferents i distribuïts entre les 14 comarques de València.

La selecció de les escoles en les quals s’actuarà en aquest primer pla municipal de manteniment de col·legis s’ha dut a terme per part dels tècnics de la Conselleria d’Educació, d’acord amb els criteris d’urgència, territorialitat i població del municipi. En aquest context, la Diputació de València ha destinat en el pressupost de 2017 un total de set milions d’euros en ajudes directes als municipis per al manteniment dels col·legis.

El conseller ha explicat que “disposar de millors escoles afavoreix la millora de la qualitat educativa” i ha assegurat que “gràcies a aquesta disposició econòmica de la Diputació de València, molts consistoris com Canals podran escometre aquelles actuacions de manteniment i conservació dels col·legis, les necessitats dels quals havien estat privades fins ara per insuficiència de recursos o manca de voluntat política”.

“Es tracta d’injectar recursos als consistoris per tal de cobrir les mancances del finançament local que dificulten poder atendre totes les actuacions de manteniment requerides pels centres”, ha explicat la vicepresidenta de la Diputació de València, Maria Josep Amigó.

Vicent Marzà ha detallat que per a determinar els centres beneficiaris de les ajudes, s’ha comptat amb l’assessorament tècnic de la Conselleria d’Educació. En primer lloc, amb l’establiment de prioritats en el tipus d’actuacions -s’ha optat per la substitució i adequació de portes i finestres, ja que incideixen directament en una millora de l’eficiència energètica-, com també en la consideració de criteris d’equilibri territorial i poblacional; s’han escollit centres de municipis de diversos trams de població; i s’ha establert un màxim d’una ajuda per localitat.

Per tal de quantificar les ajudes, s’han considerat les necessitats de cada centre: nombre d’alumnes, nombre de línies, metres quadrats i nombre de portes i finestres a canviar. Amb aquestes dades s’ha calculat un coeficient que ha servit per establir quatre trams d’ajudes i el CEIP Papa Calixto III de Canals està en el tram de 85.000 euros.

Així mateix, dos centres més de la comarca de la Costera es beneficiaran del pla municipal de manteniment de col·legis de la Diputació de València, el CEIP Taquígrafo Martí de Xàtiva i el CEIP La Sènia de l’Alcúdia de Crespins.

El conseller d’Educació i la vicepresidenta de la Diputació de València han aprofitat l’estada a Canals per a visitar també el seu consistori.

Comenta la noticia

Este sitio usa Akismet para reducir el spam. Aprende cómo se procesan los datos de tus comentarios.