Més dones del Departament que participen en la investigació científica

Xàtiva, 11.2.20

Hui es celebra el dia internacional de la dona i la xiqueta en la ciència. El Departament de Salut Xàtiva-Ontinyent compta amb diverses dones que porten endavant o col•laboren en diversos projectes d’investigació i publicacions científiques.

A l’Hospital d’Ontinyent un grup d’infermeres quirúrgiques està treballant en distints projectes d’investigació que aportaran millora en l’entorn de la infermeria als quiròfans.

Dra. Pura Puig i Enfermera Carmen Ferrando

En el Servei d’Ororrinolaringologia del Departament, la Dra. Pura Puig està investigant sobre il·luminació per autofluorescència en el diagnòstic de lesions canceroses orals.

Dra. Mónica García y Dra. Antonia Chornet

La neurofisiòloga Antonia Chornet i la neuropediatra Mònica Díaz estan investigant en un projecte de BigData y de realitat virtual en aquestes especialitats mèdiques.

Des de neurofisiologia està duent-se a terme una col·laboració amb la UPV que vol desenvolupar un software capaç d’interpretar les polisomnografies (lectura de les fases de la son) de forma automàtica.

Dra. Maria Angeles López

La farmacèutica Maria Àngeles López de l’Hospital de Xàtiva participa amb la publicació científica de diversos estudis de farmàcia.

L’Equip d’obstetricia del Departament està investigant formes de calcular el risc de comosomopatia en el creixement intraurerí restringit precoç amb l’objectiu de millorar el diagnòstic prenatal mitjançant un software especial.

Comentaris Facebook

Comenta la noticia

Este sitio usa Akismet para reducir el spam. Aprende cómo se procesan los datos de tus comentarios.