De moment no es construirà un nou IES Francesc Gil, es reformarà.

L’Ajuntament de Canals iniciarà d’ací a poc temps les obres de reforma de l’edifici principal de l’IES Francesc Gil després que la Conselleria d’Educació haja adjudicat a l’empresa Construcció i Decoració Argamasilla, SL les obres de reforma per 101.203 euros. El termini d’execució estimat del contracte és de sis mesos.

Com han explicat des de l’ajuntament, el projecte persegueix millorar l’aïllament tèrmic, eliminar les barreres arquitectòniques i adequar les condicions de la planta baixa de l’institut. Per a açò, es substituirà la fusteria exterior original per materials d’alumini. L’antiguitat i el pas del temps han deteriorat les finestres: des que es va construir l’edifici, fa 35 anys, no han tingut cap intervenció, com a gran part de l’immoble. De la mateixa manera, a la planta baixa es troben amb la distribució d’origen i disposen de passos que no són accessibles a les persones amb mobilitat reduïda. L’accés principal també s’adaptarà amb rampes avui inexistents al costat de les escales.

Des de l’ajuntament han valorat l’actuació com «un dels primers èxits» de la seua àrea, fruit del compromís manifestat per la conselleria que dirigeix Vicent Marzá per a dignificar el Francesc Gil després de dècades d’abandonament. Les obres se sumen a l’important esforç que ha desplegat el centre educatiu per a reparar amb fons propis les goteres que en este curs van obligar a suspendre les classes. Malgrat les obres,  indiquen que no deixen de ser «un pegat», donat el precari estat de les instal·lacions.

Comentaris Facebook

Comenta la noticia

Este sitio usa Akismet para reducir el spam. Aprende cómo se procesan los datos de tus comentarios.