Sant Antoni 2020: Huí comença la plantá de la foguera amb el primer pi.

Huí comença la plantá de la foguera més gran del món amb el primer pi.

Huí dimecres, primer dia de l’any 2020 i com és tradicional a Canals, comença a conformar-se la foguera de les festes patronals en honor a Sant Antoni Abat.
A les 16,30 de la vesprada la plaça Major de Canals s’ha plantat el primer pi de la foguera.

Amb aquest acte, que ha reunit a decenes de canalins, s’enceta la construcció i elaboració de la foguera més gran del món, la de Canals, que es planta cada gener en honor al patró Sant Antoni Abat.

Els festers de Sant Antoni 2020 han ajudat en este acte als montadors de la foguera a col.locar el pi central de la gran pira monumental dirigits per el mestre foguerer Javi Sanchis Belda. Este any i per primera vegada una grua a assegurat el pí per evitar accidents, a mes, s’ha acordonat la zona de treball per a que no entrara ningú.

A hores d’ara, la plaça Major està repleta de llenya degudament apilada i arreglada que els mateixos festers, montadors i col.laboradors han anat entrant estos dies enrere a la plaça de l’església als peus de la imatge del sant patró.

Fotos de la planta del primer pí

Video gravat en directe per la TV Comarcal

Després de la plantà, els actes ja són quasi continus. Dilluns que ve, dia de Reis, tindrà lloc la presentació de la Festera de Gràcia Infantil, Lola Mollà Soler, que tindrà lloc al pavelló poliesportiu Ricardo Tormo a les dotze de migdia. A continuació, el centre cultural Ca don José albergarà la inauguració de l’exposició de l’XXXVIII Premi de Fotografia Vila de Canals. El dia 10 a la vesprada hi haurà una fira artesanal a l’avinguda de Vicente Ferri, que continuarà el dia 11 al matí i la vesprá i dins de la qual se celebrarà la XVIII Trobada de Boixets. Eixe mateix dissabte 11 de gener a les 20 hores, el pavelló acollirà la presentació de la Festera de Gràcia de 2020, Isabel López Martínez.

Comentaris Facebook

Comenta la noticia

Este sitio usa Akismet para reducir el spam. Aprende cómo se procesan los datos de tus comentarios.