Turisme Comunitat Valenciana ofereix ajudes econòmiques al sector turístic afectat pel COVID 19.

Turisme Comunitat Valenciana ha habilitat de forma extraordinària unes ajudes per a frenar l’impacte de la crisi del COVID 19 en el sector turístic del territori com a conseqüència del tancament o la reducció d’activitat provocat per l’estat d’alarma. Aquestes ajudes es podran sol·licitar a partir del dimarts 5 de maig a les 09:00 hores fins al 30 de juny a la mateixa hora.

Es destinarà un total de 6,5 milions d’euros dividit en dues línies a les quals podran optar diferents empreses:

1.   Autònoms, agències de viatges i pimes turístiques, dotats de 5,5 milions.

2.   Empreses i entitats que desenvolupen festivals i esdeveniments musicals, dotat d’1 milió.

Les empreses, autònoms i agències de viatges beneficiàries rebran una ajuda de 2500 euros, en canvi, les entitats i pimes que realitzen esdeveniments musicals adherits a Mediterranew Musix rebran 12.000 euros i els festivals adherits a Mediterranew Fest rebran 120.000 euros.

S’ha de justificar que a l’inici de l’estat d’alarma, a data 14 de març, complien un dels següents requisits: estar adherits al programa CreaTurisme de Turisme Comunitat Valenciana; disposar del distintiu de qualitat turística  SICTED; ser una agència de viatges inscrita en el registre de Turisme Comunitat Valenciana amb la seu en la Comunitat; i/o estar adherit als programes Mediterranew Fest o Mediterranew Musix i haver organitzat algun festival musical en la Comunitat Valenciana.

A més, cal haver tingut activitat almenys des del 31 de desembre de 2019 fins a l’inici de l’estat d’alarma (14 de març) i tindre domicili fiscal en el nostre territori. Els autònoms han de justificar que han estat donats d’alta ininterrompudament en el Règim Especial de Treballadors Autònoms durant eixe temps.

Tanmateix, tots els beneficiaris hauran de mantindre l’activitat econòmica durant mínim 3 mesos a partir de l’endemà que els consumidors i usuaris de la Comunitat Valenciana tinguen permesa la mobilitat.

Els autònoms que hagen superat el 30 mil euros nets en 2019 o el 14 de març estigueren cobrant prestació per tancament d’activitat/desocupació o tingueren un treball alternatiu no optaran a aquestes subvencions.

La sol·licitud únicament es pot enviar telemàticament a través dels següents enllaços:

SOL·LICITUD PER A AUTÒNOMS, PIMES I AGÈNCIES DE VIATGES

SOL·LICITUD PER A ESDEVENIMENTS MEDIRRANEW FEST I MUSIX

Tota la informació oficial està disponible en el següent enllaç:

MÉS INFORMACIÓ

Comentaris Facebook

Comenta la noticia

Este sitio usa Akismet para reducir el spam. Aprende cómo se procesan los datos de tus comentarios.