Aquesta Trobada, en la que han participat una quinzena d’instituts valencians, cerca la conservació de la memòria històrica i la sensibilització contra el feixisme

 

Xàtiva, 13 de desembre de 2019.- El Gran Teatre de Xàtiva ha acollit aquest divendres la II Trobada de la Xarxa “Mai més”, organitzada per l’Institut Lluís Simarro, i en la que han participat una quinzena d’instituts de la Comunitat Valenciana a més d’estudiants Erasmus procedents de França i Àustria.

L’alcalde de Xàtiva, Roger Cerdà, ha manifestat que “és un estímul que un institut de la nostra ciutat haja impulsat aquesta II Trobada de la Xarxa “Mai Més”, perquè les polítiques de recuperació de la memòria són una prioritat per tal de recuperar el passat i treballar colze a colze amb les associacions i col·lectius per a evitar que la història es torne a repetir”.

La xarxa “Mai més”, impulsada des de l’Amical Mauthausen té entre els seus objectius conservar la memòria històrica de la deportació republicana i prevenir i sensibilitzar contra el feixisme. La xarxa creix a partir del món local de les ciutats, amb projectes amb rostre, als que se sumen altres municipis, entitats i centres educatius del país coordinats per xarxes de l’estat i ciutats i xarxes arreu d’Europa.

L’alcalde de Xàtiva també ha donat l’enhorabona a l’Amical Mauthausen “pel magnífic treball de recuperació de la memòria històrica que es fa des d’aquesta associació i per eixe treball de conscienciació sobre el ressorgiment del feixisme a Europa i també al nostre estat”. Cerdà ha insistit en que “és necessària que aquesta tasca es centre en la gent més jove per a que conega la realitat del que va passar per a que mai més es torne a permetre”.

Font: Ajuntament de Xàtiva

Comenta la noticia

Este sitio usa Akismet para reducir el spam. Aprende cómo se procesan los datos de tus comentarios.