Xàtiva celebra el Dia Nacional de les Llengües de Signes

L’Ajuntament penjarà una pancarta a la façana per commemorar la jornada

Benestar Social ha incrementat en un 43% el pressupost per al servei de mediació i interpretació de llengua de signes en aquest 2018

Xàtiva, 14 de juny de 2018.- Xàtiva penjarà aquest dijous 14 de juny una pancarta a la façana de l’Ajuntament per celebrar el Dia Nacional de les llengües de signes, mostrant així el seu recolzament.

Des del Departament de Benestar Social es compta amb un servei de mediació i interpretació de llengua de signes per a la inclusió social de les persones sordes i sordo-cegues de Xàtiva que ha ampliat en un 43% el seu pressupost en aquest any 2018 fins a arribar als vora 18.000 euros.

El servei oferit no sols facilita la interpretació sinó que també millora l’accés a tota la informació que es genera tant en Benestar Social com a la resta de departaments, per tal de que totes les persones puguen participar de les activitats de la ciutat, facilitant la vida quotidiana i pública de les persones que presenten un problema auditiu i aconseguint d’aquesta manera una efectiva i igualitària integració social.

«És important visualitzar tota la diversitat dels ciutadans i ciutadanes de Xàtiva per tal de que tots conegam les dificultats que tenen moltes persones amb discapacitat auditiva per participar de les activitats i vida de la ciutat. Tenir aquesta discapacitat no ha de ser una dificultat o impediment, i per això l’Ajuntament ha de garantir l’accessibilitat a tots els recursos, serveis i activitats municipals per fer-los més accessibles. Aquest és el compromís de l’equip de govern», ha manifestat la regidora de Benestar Social, Xelo Angulo.

Angulo ha convidat també a les persones que no pateixen aquesta dificultat a fer l’esforç d’aprendre llengua de signes per a poder obrir nous canals de comunicació amb la gent que sí té aquesta necessitat.

Font: Ajuntament de Xàtiva

Comentaris Facebook

Comenta la noticia

Este sitio usa Akismet para reducir el spam. Aprende cómo se procesan los datos de tus comentarios.