Xàtiva entrega els premis del I certamen de narrativa curta en valencià

Rocío Sanchis i Esther Lluch s’imposen en Secundària, mentre que Sergio García guanya en la modalitat de Batxillerat

Finalment s’han presentat un total de 29 obres

Xàtiva, 19 de juny de 2018.- La Casa de la Cultura ha acollit aquest matí l’entrega dels premis del I certamen de narrativa curta en valencià organitzat per la Regidoria de Política Lingüística de l’Ajuntament de Xàtiva, en el que han participat alumnes de Secundària i Batxillerat dels diferents centres educatius de Xàtiva.

En la secció A (primer cicle de la ESO), la guanyadora ha estat Rocío Sanchis Climent mentre que la secció B (segon cicle) ha recaigut en Esther Lluch Bataller, ambdues del col·legi Nuestra Señora de la Seo. El premi en la Secció C (Batxillerat), l’ha aconseguit Sergio García Genís, de l’IES Josep de Ribera. A més a més, el Premi a la major participació l’ha rebut el col·legi Nuestra Señora de la Seo que obtindrà 300 euros en material bibliogràfic en valencià.

Es tracta de la primera edició d’aquest certamen, que té l’objectiu de promoure l’ús del valencià entre la població escolar de Xàtiva, i en ell que han participat un total de 29 xiquets i xiquetes. A més a més els centres han mostrat la seua implicació fent una selecció prèvia de les narracions presentades.

Les obres a presentar podien ser qualsevol tipus de narrativa curta: contes, novel·les, o memòries; amb una extensió mínima de dos fulls a doble espai per una sola cara. Els premis per las guanyadors són una tauleta tàctic amb teclat incorporat per als alumnes d’ESO i un portàtil per al vencedor en la modalitat de Batxillerat.

Els escrits guardonats seran publicats a través de la pàgina web de l’Oficina de Promoció i Ús del Valencià de la Regidoria de Promoció Lingüística de l’Ajuntament de Xàtiva.

El jurat del certamen ha estat conformat pel regidor de Política Lingüística Alfred Boluda -com a president-, la tècnica de Promoció Lingüística de l’Ajuntament de Xàtiva Sonia Blázquez, el bibliotecari municipal Vicent Orquín, el tècnic de Política Lingüística de la Conselleria Vicent Tortosa i la professora del IES Les Foies de Benigànim Carme Gosalbez.

Font: Ajuntament de Xàtiva

Comentaris Facebook

Comenta la noticia

Este sitio usa Akismet para reducir el spam. Aprende cómo se procesan los datos de tus comentarios.