El CAPS i la Comissió Específica de Refugiats acorden un manifest en el que demanaran estendre les polítiques de cooperació, la revisió de l’Estatut del refugiat i la llei d’estrangeria o el tancament dels CIES

Benestar Social canalitzarà fins el proper dijous les sol·licituds per poder ajudar que arriben des de la ciutadania

Xàtiva, 18 de juny de 2018.- Aquest matí s’han reunit a l’Ajuntament de Xàtiva el Consell d’Acció de Polítiques Socials (CAPS) i la Comissió Específica de Refugiats després de l’aplegada en el dia d’ahir dels 629 refugiats al port de València, a bord de l’Aquarius.

En la reunió s’ha acordat la redacció d’un manifest que anirà al proper Ple municipal, en el que es reiterarà la condició de Xàtiva com a ciutat d’acollida i es demandarà estendre les polítiques de cooperació a l’origen, intervenint així als països dels quals provenen els refugiats.

A més a més, també es demanarà estendre les polítiques d’ajuda humanitària i emergència a totes i cadascuna de les persones migrants que arriben al nostre país i no solament a les 629 arribades amb l’Aquarius, així com la revisió de l’estatut del refugiat i la llei d’estrangeria, i el tancament dels Centres d’Internament per a Estrangers (CIES).

«Hi ha moltíssima gent que continua entrant a les nostres costes i és important que els tractem com a iguals perquè al remat tots som persones i hem d’estendre aquestes polítiques d’ajuda humanitària a tots aquells que fugen de la seua casa per guerres, fam o circumstàncies que els obliguen a fer-ho», ha manifestat la regidora de Benestar Social Xelo Angulo.

D’altra banda, el departament de Benestar Social de l’Ajuntament de Xàtiva s’ha compromés a la realització d’algunes actuacions, i per això sol·licita a la ciutadania de Xàtiva que mostre la seua voluntat i solidaritat per a canalitzar les ajudes de vivenda i d’altres com el menjar o les provisions.

Les persones interessades en ajudar poden telefonar a l’Ajuntament (962289808), i se les requerirà per acudir a emplenar una fitxa. El Departament revisarà els oferiments de 2015 per a la seua actualització abans d’aquest dijous. Aquest oferiment de solidaritat per part de Xàtiva serà enviat a la Federació Valenciana de Municipis i Províncies.

«Els centres als que acudeixen les migrants sols són el punt de partida. D’allí han de vindre a diferents punts de la Comunitat i de l’Estat espanyol, i cal canalitzar tots els oferiments que podem fer. La solidaritat de Xàtiva és tot un exemple per a altres ciutats», ha afegit Angulo.

Des del Departament també han manifestat el seu suport unànime davant la defensa dels Drets Humans en tots els seus aspectes.

Font: Ajuntament de Xàtiva

Comenta la noticia

Este sitio usa Akismet para reducir el spam. Aprende cómo se procesan los datos de tus comentarios.