Xàtiva inicia un Programa d’Acció Social per al suport a les persones amb diversitat funcional

El projecte, que s’inicia el proper dia 10 de setembre al carrer Engai, es traslladarà al Centre d’Abú Masaifa després de la seua apertura

Xàtiva, 3 de setembre de 2018.- L’Ajuntament de Xàtiva ha presentat aquest matí el Programa d’acció social per al suport i el tractament integral de persones amb diversitat funcional, amb la presència de la regidora de Benestar Social Xelo Angulo i la presidenta d’Aspromivise Consuelo Valero.

La iniciativa es va discutir el passat mes de març, durant la reunió mantinguda entre l’Ajuntament i el Director General de Diversitat Funcional de la Conselleria Antoni Raya, i en la que també van estar presents la Mancomunitat de Municipis, Aspromivise i l’AMPA del col·legi Pla de la Mesquita. En aquesta s’acordà un Programa d’Emergència, o de respir, per a poder atendre a eixes persones que esperen a les seues cases una solució. Una resposta en la que també s’ajudarà a afectats d’altres municipis propers.

«Des que estàvem a l’oposició teníem la voluntat, junt amb Aspromivise i el conjunt de la ciutadania, de donar resposta al desemparament que moltes famílies tenen en veure que el temps passa i tenen als seus familiars a casa sense fer res, a l’espera de la creació d’un Centre de Dia», ha manifestat la regidora de Benestar Social Xelo Angulo.

Mentre arriba el Centre, s’inicia aquest Programa que es posarà en marxa el proper dia 10 de setembre, coincidint amb l’inici del curs escolar, i comptarà amb una coordinadora, un monitor i un cuidador d’inici. Entre les persones beneficiades hi haurà cinc veïns i veïnes de Xàtiva i una de Moixent encara que també s’està a l’espera de tancar acords amb l’Ajuntament de la Llosa de Ranes, de Llocnou d’En Fenollet i d’Anna.

El projecte, que suposa fins a finals d’any una inversió per part de l’Ajuntament de Xàtiva de 6.645 euros, amb un cost per usuari és de 415 euros mensuals, es desenvoluparà a l’espai jove d’Abú Masaifa, però com que les obres de l’edifici encara no estan concloses l’execució s’iniciarà a la sala de la planta baixa situada al Carrer Engai on ja s’estan duent a terme altres programes del Departament de Benestar Social. S’espera que a partir d’octubre el Programa ja es realitze al seu lloc habitual.

«Xàtiva ha de fer de locomotora en aquests i en molts altres temes. El centre de dia arribarà, perquè és el recurs que necessiten els usuaris i la ciutadania, però mentrestant és important començar a posar en marxa aquests mecanismes i infraestructures donant una resposta a les famílies», ha afegit Angulo.

La presidenta d’Aspromivise, Consuelo Valero, ha declarat per la seua part que «tenim a moltes persones a casa, i aquesta ajuda servirà tant per a que tinguen uns hàbits socials i culturals com per a que les famílies tinguen un respir en el dia a dia. Seguim reivindicant, des de l’any 2006, la creació d’un Centre de Dia, ja que tenim a molts usuaris que necessiten uns recursos més específics, però aquest és un pas important per al futur». En aquest Programa Aspromivise aportarà tant a la coordinadora del projecte com a la seua treballadora social.

Font: Ajuntament de Xàtiva

Comentaris Facebook

Comenta la noticia

Este sitio usa Akismet para reducir el spam. Aprende cómo se procesan los datos de tus comentarios.