L’Ajuntament llança una programació especial a les xarxes socials per celebrar el Mes dels Museus a la ciutat

Xàtiva, 12 de maig de 2020.- Xàtiva ha organitzat una sèrie d’actes en maig per celebrar el mes dels Museus, adaptant-se a les limitacions establertes amb motiu del confinament i l’estat d’alarma vigent, que dificulten la celebració d’actes presencials amb públic.

D’aquesta manera, des del departament de Cultura s’està duent a terme la gravació d’una sèrie de vídeos culturals, que es filmaran als cinc museus de Xàtiva (museu de l’Almodí, museu de Belles Arts-Casa de l’Ensenyança, Museu del Corpus, Museu de la Col·legiata de la Seu i Museu Faller) amb la participació dels ballarins Pachi Fenollar i Raquel Langa, els quals dansaran per cadascun dels espais museístics.

A més a més, en cada vídeo un expert cultural explicarà alguna de les peces més destacades que es poden trobar a l’espai. El protagonista al Museu de l’Almodí serà el seu director Àngel Velasco, mentre que el tècnic de l’Arxiu Municipal Sergio Rubio serà l’encarregat de l’explicació al museu de Belles Arts-Casa de l’Ensenyança. El museu de la Col·legiata de la Seu correrà a càrrec del doctor en Arquitectura Pablo Camarasa, mentre que la presidenta de l’Associació del Corpus Ana Perelló parlarà d’aquest museu. Per últim, el faller i estudiós del món de la cultura festiva Rafa Tortosa protagonitzarà la peça del museu faller.

«Els actes culturals segueixen suspesos i per això les circumstàncies ens obliguen a reinventar-nos. Hem preparat una sèrie de vídeos per commemorar el mes dels Museus, i també treballem en altres dates importants com ara el Corpus o la Crema de Xàtiva», ha manifestat la regidora de Cultura, Raquel Caballero.

Comenta la noticia

Este sitio usa Akismet para reducir el spam. Aprende cómo se procesan los datos de tus comentarios.