Xàtiva obri les portes de Benestar Social a la ciutadania

IVASS i l’Ajuntament de Xàtiva desenvolupen un programa de música per a persones amb diversitat funcional intel·lectual que promou la seua inclusió

Xàtiva, 27 d’abril de 2018.- La directora general d’Infància i Adolescència de la Generalitat Valenciana, Rosa Molero, i la regidora Xelo Angulo han assistit aquest matí a la jornada de portes obertes del departament de Benestar Social de l’Ajuntament de Xàtiva. La finalitat d’aquesta iniciativa és visibilitzar els serveis socials municipals d’atenció primària, dins de la campanya de divulgació ‘La Quarta Pota’dissenyada per la Vicepresidència i Conselleria d’Igualtat i Polítiques Inclusives.

L’objectiu de la jornada és difondre i donar a conèixer el treball dels equips dels serveis socials i els programes que s’ofereixen des de cada municipi a més de transmetre la idea d’un nou model de serveis socials basat en el dret subjectiu i en la prevenció, i que forme part dels serveis essencials convertint-los en universals.

Amb la posada en marxa de la campanya ‘La Quarta Pota’, la Conselleria ha volgut posar en valor els serveis socials municipals i els seus professionals com a puntals fonamentals de l’Estat del Benestar, junt a la sanitat, l’educació i el sistema de pensions.

La posada en marxa d’aquesta campanya coincideix amb la transformació del model social valencià més important dels últims 20 anys, i en la que s’està apostant per la igualtat i la inclusió social com a horitzó i el dret i la dignitat de les persones com a qüestió essencial.

«Estem molt contents de poder realitzar una Jornada de Portes Obertes des de l’Ajuntament de Xàtiva per a que es visualitze tot el treball que fan els professionals de Benestar Social i les noves polítiques que, de forma conjunta amb la Conselleria de Polítiques Inclusives i Igualtat, estem fent per ajudar a qui més ho necessita» ha manifestat la regidora de Benestar Social, Xelo Angulo.

La Directora General d’Infància i Adolescència Rosa Molero, per la seua part, ha remarcat que «els serveis socials són la quarta pota i els seus professionals els que mantenen la cadira recta. Les persones han de conèixer els serveis que ofereix el seu municipi i saber que poden sentir-se segures».

La música com a eina d’inclusió

D’altra banda, l’Institut Valencià d’Atenció Social-Sanitària (IVASS) i l’Ajuntament de Xàtiva han subscrit un acord de col·laboració entre la Residència Caixa Ontinyent i l’Escola de Música.

La regidora de Benestar Social de Xàtiva, Xelo Angulo, la presidenta de la Banda de Música la Nova de Xàtiva, Andrea Mollá, la directora de l’Escola de Música, Victoria Ferrando, i el director de la Residència Caixa Ontinyent, Francisco Hernández, han mantingut una reunió al centre de l’IVASS per a ultimar les bases de dita col·laboració.

El programa s’iniciarà en setembre d’aquest any i té per objecte que l’alumnat de l’Escola de Música, d’edats compreses entre els 9 i els 12 anys, i les persones amb diversitat funcional intel·lectual de la Residència Caixa Ontinyent treballen conjuntament la música i el cant.

Així mateix, es busca que ambdós col·lectius compartisquen i intercanvien experiències que tinguen a veure amb aquesta disciplina artística.

Per a això, les persones amb diversitat funcional intel·lectual treballaran el cant i l’acompanyament musical en les classes que s’impartiran en la residència i, amb una periodicitat setmanal, participaran en un assaig conjunt amb els i les alumnes de la Banda.

Aquesta iniciativa artístico-cultural culminarà amb una actuació conjunta entre els participants d’ambdues entitats que s’ha previst per a mitjans de desembre al Gran Teatre de Xàtiva.

Font: Ajuntament de Xàtiva

Comenta la noticia

Este sitio usa Akismet para reducir el spam. Aprende cómo se procesan los datos de tus comentarios.