Com a novetat, els dorsals serviran d’entrada per visitar la fortalesa

Xàtiva, 16 d’octubre de 2019.- Aquest matí ha tingut lloc a la sala de premsa de l’Ajuntament de Xàtiva la presentació de la XXXIV edició de la Pujada al Castell de Xàtiva, que ha comptat amb la presència del regidor d’Esports Pedro Aldavero i del vice president del Club Atletisme Xàtiva Javier Agustí.

La prova, única que es manté al Circuit de Carreres de la Diputació de València des que es va crear i que a més tancarà l’edició d’aquest any, començarà a les 10 del matí amb eixida des de l’Albereda Jaume I. Pel moment hi ha més de 800 inscrits, encara que fins a la mitjanit de hui encara es podenfer inscripcions via telemàtica a la pàgina toprun.es o bé als establiments habilitats: Atletes, Setabis Sport, Decathlon i la Senda del Corredor, amb un preu de 10 euros. D’altra banda la recollida de dorsals es farà al Centre Comercial Plaza Mayor, divendres i dissabte, en horari de 10 a 14 hores i i de 16 a 20 hores, així com el dia de la cursa a partir de les 8:30 del matí. A més a més també hi haurà cursa de xiquets, a partir de les 12h, per a la que ja s’han apuntat uns 200 participants.

«És una carrera bonica perquè passa per tots els llocs emblemàtics de la ciutat i reuneix a molta gent. A més no és una cursa dura perquè té cinc kilòmetres plans al principi, després dels quals es produeix la pujada, d’uns dos kilòmetres, que quasi no té pendent pronunciada a excepció d’un xicotet tram», ha explicat el vice president del CAX Javier Agustí.

El disseny de la samarreta de la carrera ha estat obra d’Imma Boluda, i com a novetat els dorsals serviran també com a entrada al Castell de Xàtiva, amb la finalitat de que tots els participants tinguen l’oportunitat de conèixer la fortalesa. Hi haurà premis en metàl·lic per als tres primers homes i les tres primeres dones, a més de trofeus per a totes les categories inclosa la local i un premi en cas d’aconseguir el rècord de la cursa que està en 0:30:58 en el cas masculí i 0:37:25 en el femení.

«Aquesta és la cursa més antiga que es fa a Xàtiva, la més representativa de la ciutat, i és un orgull poder comptar ja amb 34 edicions. De segur que serà una magnífica carrera a la que respondrà la ciutadania de Xàtiva per a animar a tots els participants», ha comentat el regidor d’Esports Pedro Aldavero.

Font: Ajuntament de Xàtiva

Comenta la noticia

Este sitio usa Akismet para reducir el spam. Aprende cómo se procesan los datos de tus comentarios.