Lorente: “El municipi adquirirà un bus de baixes emissions amb 140.000 euros, mentre que altres 50.000 aniran a parar a la pacificació del tràfic al Carrer Corretgeria”

L’ajuda servirà per finançar un 50% dels costos d’ambdues operacions, mentre que l’altra meitat serà aportada per l’Ajuntament

 

Xàtiva, 18 d’abril de 2018.- L’Ajuntament de Xàtiva rebrà una subvenció valorada en 190.000 euros procedents de les ajudes als projectes locals d’actuació dels municipis de la Comunitat Valenciana, susceptibles de cofinançament pel programa operatiu FEDER, i que serviran per a aplicar a accions vinculades a la mobilitat.

“D’una banda, 140.000 euros s’invertiran en l’adquisició d’un bus urbà de baixes emissions mentre que els altres 50.000 euros aniran destinats a la pacificació del tràfic i foment de les maneres no motoritzades al carrer Corretgeria”, ha explicat el primer tinent d’alcalde i regidor de mobilitat, Miquel Lorente. Aquestes ajudes suposen la meitat del finançament d’ambdues operacions, mentre que la resta del cost serà aportada pel propi Ajuntament de Xàtiva.

En aquest sentit, Lorente ha assenyalat que “volem una ciutat connectada per un bon servei de bus urbà que tinga en compte les necessitats reals de la gent i un espai públic més just i amable”.

La despesa en l’autobús respon a la problemàtica amb el transport públic de la ciutat, ja que a hores d’ara tan sols es disposa d’una única línia a nivell interurbà per tal d’efectuar els servicis, el que resulta insuficient tal i com es va posar de manifest a l’estudi del PMUS (Pla de Mobilitat Urbana Sostenible) realitzat recentment.

L’enquesta de mobilitat realitzada a aquest Pla també va destacar que dels 75.133 desplaçaments que es produeixen diàriament al municipi tan sols un 1,5% es produeix en transport públic contrastant amb un elevat ús del cotxe especialment en relacions de mobilitat laborals o d’estudis, pel que l’adquisició d’aquest nou vehicle busca contrarestar aquesta problemàtica.

D’altra banda, altres 50.000 euros de subvenció aniran destinats a la pacificació del tràfic al Carrer Corretgeria, una de les principals vies que pateixen l’intens tràfic de pas a la ciutat, i que a més suposa una important font d’emissions contaminants i de soroll especialment greu en un entorn de gran riquesa patrimonial. La inversió buscarà millorar la seguretat i la comoditat per fomentar  els modes no motoritzats, particularment de la bicicleta.

 

Font: Ajuntament de Xàtiva

Comenta la noticia

Este sitio usa Akismet para reducir el spam. Aprende cómo se procesan los datos de tus comentarios.