Pulsa «Intro» para saltar al contenido

Canvis en la gestió de l’Escola Infantil “La Torre” a Canals: Una mirada rere les bambolines

En el dinàmic panorama de l’educació municipal, cada decisió governamental impacta directament en la vida de les comunitats locals. Recentment, el govern municipal de Canals ha anunciat els seus plans per a licitar la gestió de l’escola infantil “La Torre”. Aquest moviment, que implica el retorn de la gestió a mans privades, sorgeix com a resposta als desafiaments enfrontats amb l’adjudicatària anterior, qui va deixar les mestres del centre sense cobrar durant mesos.

En una sessió plenària recent, el regidor d’Educació de Canals, Edu Badal, va desglossar la decisió governamental en resposta a les preguntes plantejades pel grup Compromís. Mentrestant, la regidora valencianista Isabel Real va reflexionar sobre els intents anteriors d’incloure l’escola en la xarxa pública de la Conselleria d’Educació, subratllant els beneficis potencials per a les famílies usuàries. No obstant això, aquests esforços van ser frustrats per l’oposició.

Badal va defensar la nova direcció com una mesura que protegirà les ocupacions de les set treballadores i va assegurar que el funcionament de l’escola no suposarà una despesa addicional per a l’ajuntament, destacant la inversió en millores físiques i la pronta resolució de problemes emergents.

El batlle de Canals, Ignacio Mira, va donar suport a la decisió i va garantir que l’accés a l’escola seguirà sent gratuït per a aquells en funció de la renda, mantenint el compromís d’igualtat d’oportunitats.

No obstant això, la portaveu de Compromís, Mai Castells, va expressar el seu descontent amb la privatització del servei, assenyalant la discrepància entre les accions del govern i les seues declaracions prèvies a favor d’una educació pública de qualitat.

En el trasfons d’aquesta decisió política, es posa de manifest un debat profund sobre els valors fonamentals de l’educació pública i la responsabilitat governamental cap a les comunitats locals. Mentrestant, des de Compromís es comprometen a continuar lluitant per una educació accessible i condicions laborals justes per a aquells que fan possible l’experiència educativa a Canals.

El futur de l’escola infantil “La Torre” és un tema que continuarà generant discussions i reflexions en la comunitat de Canals i més enllà, demostrant l’impacte significatiu que les decisions polítiques locals poden tenir en la vida diària de les persones.

Un comentario

  1. Vicent R. Peiró i Galbis Vicent R. Peiró i Galbis 29 de enero de 2024

    Una vegada mes el P.P. fin al seus socios de legislatura privatizant lo public,, com a neoliberals, no saben fer altra politica.

Comenta la noticia

Este sitio usa Akismet para reducir el spam. Aprende cómo se procesan los datos de tus comentarios.