Com i on viatgem els valencians?

Com i on viatgem els valencians?

Itàlia, Cuba i els Estats Units són les destinacions preferides per a la majoria dels valencians

A la societat valenciana li agrada viatjar i fer turisme, segons un estudi realitzat per l’empresa GfK, principalment dins d’Europa. De fet, és Itàlia el destí europeu que més vegades es repeteix en les respostes dels valencians. Però quan se’ls pregunta per destinacions no europees, apareixen els noms de Cuba i els Estats Units que, paradoxalment, són dos països amb sistemes econòmics totalment diferents i que podrien representar dos tipus de turistes antagònics.

Tot i que esta podria ser una de les raons per les quals els valencians i les valencianes elegeixen estes destinacions per a fer turisme, també cal mencionar les facilitats que ofereix el país nord-americà per als turistes i les persones de negocis. I és que gràcies al conegut com a “visat ESTA”, els ciutadans espanyols poden visitar els Estats Units fins a un límit de 90 dies sense necessitat de demanar un visat convencional.

En canvi, la lliure circulació dels ciutadans europeus per Europa, a més de les baixes tarifes de vols de companyies aerolínies lowcost com Ryanair, amb una oferta de vols tant des de l’aeroport de Manises com de l’Altet; fan d’Itàlia el país favorit on passar unes curtes però intenses vacances.

Cuba, en canvi, és un destí en auge, sobretot després de l’apertura del règim al món gràcies a l’acord amb els Estats Units a l’any 2015, ja que són molts els que han pensat que esta política d’apertura podria transformar profundament el país i deixar enrere la seua essència més pura.

Canvis de tendència en els últims anys

No obstant això, la relació de destinacions dels valencians ha variat en els últims anys. Cal mencionar que durant la crisis econòmica que va començar al 2008, els valencians han optat majoritàriament pel turisme d’interior. Durant els anys més forts de la crisi, Madrid, Astúries i Sevilla han estat les destinacions que més vegades han visitat els valencians.

També ha canviat els mitjans de transport pels quals els valencians s’han desplaçat. Les circumstàncies econòmiques han obligat a realitzar els trajectes fonamentalment amb cotxe compartit. Una cosa semblant ha passat amb els allotjaments. La proliferació de plataformes com Airbnb han provocat un increment de la demanda d’estos tipus de lloguers en contra de les pensions, els hostals i els hotels que havien caracteritzat el sector turístic durant tants anys.

Com viatgem els valencians?

Tant la destinació com el tipus d’allotjament dels turistes valencians estan condicionats per l’estructura familiar. Les parelles amb fills menuts solen realitzar eixides de pocs dies pel país o a capitals europees, mentre que la resta de les vacances les gaudeixen en la mateixa Comunitat Valenciana.

Les famílies amb fills més majors, per la seua banda, acostumen a elegir Europa com a destí favorit. En les visites a l’estranger, l’allotjament de primera opció sol ser l’hotel. A més a més, i com resulta lògic, la duració del viatge guarda una relació directa amb els destins: les capitals més allunyades de València o d’Alacant requereixen de major temps per als desplaçaments, el que es tradueix en una duració del viatja més curta.

En última instància, els valencians i les valencianes tenen un comportament turístic bastant similar al de la resta del país, almenys pel que respecta a les possibilitats d’allotjaments i duració de les vacances, encara que les destinacions tenen algunes diferències remarcables.

 

Comenta la noticia

Este sitio usa Akismet para reducir el spam. Aprende cómo se procesan los datos de tus comentarios.

Nº de visitas año 2021

  • 1.991.191 Visitas