Pulsa «Intro» para saltar al contenido

Comença en Aiacor el sistema de recollida de residus porta a porta

Canals. -28.11.2023-  El pròxim 4 de desembre Aiacor i les urbanitzacions de Mirabolvens i la Serratella iniciaran el sistema de recollida selectiva de residus mitjançant el sistema porta a porta.

Aquest divendres tindrà lloc una xarrada informativa on es recordarà a tots els veïns i veïnes el funcionament d’aquest sistema de recollida, així com es donarà el calendari de depòsit de residus. Totes aquelles persones que no disposen del material, que se’ls va proporcionar prèviament, podran demanar-ho en aquesta reunió.

A més a més, els dies 5, 11 i 18 de desembre els educadors ambientals, que facilita de manera gratuïta el COR, es trobaran durant les primeres hores de la posada en marxa del porta a porta, assessorant i vigilant que funcione aquest tipus de recollida.

El regidor de Medi Ambient, Ricardo Carbonell, assenyala que “aquest sistema posa el focus en cada veí i veïna, perquè són ells qui inicien el canvi cap a la reducció de la fracció resta, que tants problemes generen tant de manera econòmica com ambiental”. “Es tracta d’adaptar-nos progressivament a la nova llei de residus que estableix Europa, amb el compliment de la separació selectiva de residus, i en especial de la fracció resta”, conclou Carbonell. Com a novetat, també s’instaurarà les illes d’emergència de resta, en el que cada veí i veïna podrà dipositar aquest tipus de residu quan ho necessite.

El model porta a porta es regeix per un calendari marcat en el qual cada dia els veïns i veïnes trauran amb les cubetes el fem que corresponga. 

L’objectiu principal d’aquest pla és arribar a les xifres de recollida que marca el PIRCVA (Pla Integral de Residus de la Comunitat Valenciana). Aquest estableix un mínim de 67% en reciclatge i de 50% en bioresidus.

Sé el primero en comentar

Comenta la noticia

Este sitio usa Akismet para reducir el spam. Aprende cómo se procesan los datos de tus comentarios.