Comencen les celebracions pel 9 d’Octubre a Canals

Les celebracions pel 9 d’Octubre a Canals s’han encetat amb un Correllengua protagonitzat pels alumnes dels cinc col·legis de la localitat. Ha sigut el primer dels esdeveniments que es duran a terme al llarg de hui i sobretot de demà per commemorar la festa de tots els valencians.

La V edició del Correllengua ha estat tot un èxit, amb un nou recorregut que ha acabat al Parc Jaume I. Allí, els xiquets i les xiquetes de Canals han llegit poemes, han cantat cançons i han realitzat una ofrena floral al Rei Jaume I. També s’han presentat els murals realitzats per cada escola amb motiu del 9 d’Octubre, tot amenitzat amb música de dolçaina i tabalet i amb el denominador comú de la llengua valenciana.

Els actes seguiran aquesta nit amb els sopars populars al carrer aplaçats per la pluja durant la passada Fira de Setembre. Des de les 21:30 hores, a la placeta Josefa Fito i a la placeta del mercat, els veïns i les veïnes podran gaudir de la vespra del 9 d’octubre.

Ja demà dimecres, Canals Ràdio emetrà una programació especial a partir de les 10:00 hores del matí, que entre altres oferirà l’acte institucional de la festivitat dels valencians amb els diferents manifestos dels representants polítics a l’Ajuntament de Canals.

Cap a les 11:00 hores i com és tradicional a Canals cada 9 d’Octubre, se celebra el dia de la bicicleta que organitza el club ciclista El Piñón i que enguany arriba a la 39 a edició. Les inscripcions s’obriran a les 10:00 hores fins a les 11:00 hores, quan comença la volta per Canals, la Torreta i Aiacor.

Durant la jornada es durà a terme una rifa amb més de 100 regals, entre ells 3 bicicletes i 3 cascs donats per l’Ajuntament de Canals. Les paperetes del sorteig tindran el preu d’1 € i tota la recaptació estarà destinada a l’associació Ascadis. Així mateix, i per tal d’amenitzar l’activitat, U.C El Piñón atorgarà trofeus especials a l’home i la dona participants de més edat, a la bicicleta més original i al conjunt persona-bicicleta d’època.

D’altra banda, el club de Pilota a Mà de Canals ha preparat una partida de raspall, oberta al públic, que tindrà lloc al carrer l’Harmonia a partir de les 16:00 h.

Cap a les 17:00 hores a la plaça del Pont del Riu començarà una fira infantil i cap a les 19:00 h. L’avinguda Vicent Ferri acollirà una animació de carrer amb l’espectacle Satsuma 3.0.

Comenta la noticia

Este sitio usa Akismet para reducir el spam. Aprende cómo se procesan los datos de tus comentarios.