Comunicat de l’Ajuntament de Canals enfront de la creixent inquietud suscitada per les dades d’incidència de la COVID-19 en la nostra localitat

L’Ajuntament de Canals, enfront de la creixent inquietud suscitada per les dades d’incidència de la COVID-19 en la nostra localitat, comunica:

La gran preocupació que aquestes dades susciten en l’equip de govern municipal, que treballa intensament per a tractar d’atallar-los en col·laboració amb les institucions i organismes de la Conselleria de Sanitat i la Generalitat Valenciana.

Es requereix aclarir també que l’Ajuntament no té competències en la restricció de la mobilitat, en sanitat o en educació, ni a la gestió dels establiments privats (comerços, bars, cafeteries, perruqueries…). La possibilitat de confinar el poble, tancar establiments privats, la gestió sanitària o les decisions en referència als col·legis i instituts del municipi han de dictaminar-se des de les Conselleries i entitats competents. El consistori no pot dictar mesures en aquests àmbits.

Les mesures preses per l’Ajuntament fetes públiques a través del BAN, incideixen en aquelles àrees en les quals es pot actuar municipalment, i van en la línia de minimitzar el contacte entre grups de més de 6 persones per a tractar de frenar la propagació del virus i mitigar el seu impacte.

Aprofitem per a recordar aquestes mesures:

  • Atenció mitjançant cita prèvia a la Casa de la Vila.
  • Tancament de parcs infantils.
  • Tancament de les instal·lacions esportives (excepte per a les competicions federades a porta tancada).
  • Suspensió d’activitats culturals o de qualsevol altra índole organitzades per l’Ajuntament, tot això fins a nou avís.

Sumat a açò estaria el reforç a la Policia Local per part de Policia Autonòmica Adscrita i el suport de la Guàrdia Civil en les labors de vigilància del compliment de les normes sanitàries establides.

L’Ajuntament, que ja va mantindre la setmana passada una reunió amb la Secretària Autonòmica de Salut Pública per a abordar i valorar la incidència del coronavirus a Canals, ha sol·licitat, a més a més, a la Consellera de Sanitat, a Salut Pública i a la Direcció del Departament de l’Àrea 13, un encontre telemàtic a fi d’analitzar en profunditat la situació, i per a concretar accions addicionals que es puguen dictar des d’instàncies superiors.

Amb tot l’enunciat, el consistori municipal vol traslladar a ciutadanes i ciutadans que des de la corporació s’està treballant intensament per a tractar d’estabilitzar i millorar la situació en la localitat.

Continuem pregant a les veïnes i veïns la seua col·laboració. Us demanem que per favor us protegiu enfront de la COVID-19, i que protegim així a les persones que ens envolten.

Canals Radio entrevista a Margarita LLaudes on informa del alarmant estat de Canals front la pandemia