Pulsa «Intro» para saltar al contenido

Congrés diocesà 8 de novembre

Avui 8 de Novembre ha tingut lloc la primera jornada del Congres Diocesà “Parròquia i Nova Evangelització”

L’objectiu d’aquest congrés es aprofundir en el coneixement de la situació social i religiosa de les nostres parròquies.

Aquest congrés és el punt de partida del quart cicle del “Itinerari Diocesà de Renovació” i el destinatari hem sigut nosaltres, els membres de les nostres parròquies, sacerdots, membres consell de pastoral i membres dels diferents grups de la parròquia.

Aquesta primera jornada s’ha iniciat amb les paraules del nostre arquebisbe D. Carlos: “Vosaltres que sou els meus testimonis” ens ha demanat que reflexionem sobre quin és el paper de la parròquia en aquesta nova època que vivim.

Per a questa vesprada ha estat programada una ponència i quatre comunicacions. La ponència ens la ha oferint monsenyor D. Luis Solé Fa, Bisbe de la Diòcesi de Trujillo (Honduras) que ens ha parlat de la “parròquia com Casa de la Comunitat Eclesial” en la que hem gaudit enormement i en la que vull destacar eixa xarxa que ens ha mostrat que som la parròquia, eixa xarxa formada de nucs tots ells entrellaçats per eixe fil que els uneix i que fa que la xarxa tinga forma però que si qualsevol dels seus nucs es trenca immediatament hi ha que reparar ja que si no es així la xarxa no funciona, no compleix la seua missió.

La primera comunicació “Càritas i Evangelització” ens ha convidat a interrogar-nos si estem vivint una crisi de fe o de caritat en les diferents comunitat, com puguem anunciar a Deu en aquets mon on cada vegada hi ha mes pobres, de la grandíssima importància del exercici de la caritat i la importància de la catequesi com mig d’evangelització per i amb la caritat.

La segona comunicació “La Nova Acció Catòlica” ens ha exposat la renovació que han tingut i la importància de la formació continua per a tots els laics de les nostres parròquies.

La tercera comunicació “ Les Noves Tecnologies com a mig d’evangelització” ens ha mostrat la importància de la incorporar, a les tasques de la vida Parroquial, aquestes ferramentes com a mitja d’evangelització. Vivim a la era de les noves tecnologies i no puguem ni deguem desaprofitar ningun mig per a aplegar a la gent i transmetre la Bona Nova, que Deu ens estima.

La quarta comunicació, de mans dels mes joves de la nostra diòcesi, els Juniors, els encarregat de mitjançant l’experiència de fe, transmetre als més xiquets de casa, als més joves, els valors que deguem viure els cristians.

Per a finalitzar, el nostre Arquebisbe Carles ens anima a continuar siguent testimonis d’aquesta nova època a la que estem assistint i on els cristians deguem estar oberts a Jesucrist.

http://vl.parroquiacanals.com/congres-diocesa-8-de-novembre/

Sé el primero en comentar

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *

Este sitio usa Akismet para reducir el spam. Aprende cómo se procesan los datos de tus comentarios.