CURS DE PREVENCIÓ DE RISCOS LABORALS EN LA CONSTRUCCIÓ

El 22 de novembre de 2019, va finalitzar el curs de prevenció de riscos laborals en la construcció per a la millora de l’ocupació dins de la planificació del programa T’Acompanye, Actuació cofinançada per la Unió Europea a través del Programa Operatiu del Fons Social Europeu (FSE) de la Comunitat Valenciana 2014-2020.

S’han seleccionat un total de 15 persones desocupades participants del programa, tenint en compte la representació de tots els perfils que hi participen, per a rebre 20h de formació. Esta formación/taller es va impartir de dimarts a divendres en horari de 9:00 a 14:00, en les dependències de CCOO.”

La formació en matèria de prevenció de riscos laborals és d’obligada i general observança per a tots les empreses i treballadors que realitzen activitats pròpies del sector de la construcció. El títol acredita per a estar capacitat i garantir la prevenció i seguretat en el treball. D’altra banda, contribuïx a la millora de la qualificació laboral, validant els controls de prevenció i acreditant per a treballar en totes les activitats del sector construcció.

En general, els objectius del curs de prevenció de riscos laborals són:

– Conéixer el concepte de condicions de treball i la seua classificació en funció de la seua naturalesa, així com els mètodes i equips necessaris que han de disposar totes les empreses.

– Definir el procés pel qual es poden identificar els riscos laborals i el perill en l’àmbit del treball. o Assimilar els conceptes de treball – salut i el concepte de prevenció i la seua vinculació amb la protecció.

– Analitzar què són els riscos professionals que es deriven del treball i com poden influir en els treballadors.

– Diferenciar les característiques que ha de reunir l’equipament de treball.

– Analitzar els mitjans de protecció i les seues aplicacions com a elements de seguretat.”

Del total de persones inscrites, totes elles han obtés finalment el carnet de prevenció de riscos laborals en la construcció, considerant-ho com satisfactori i profitós per a la seua emplebailitat.

Font: Ajuntament de Xàtiva

Comenta la noticia

Este sitio usa Akismet para reducir el spam. Aprende cómo se procesan los datos de tus comentarios.