DECLARACIÓ INSTITUCIONAL DE L’AJUNTAMENT DE XÀTIVA PER L’ASSASSINAT D’ISABELL ELENA RADUCANU

DECLARACIÓ INSTITUCIONAL DE L’AJUNTAMENT DE XÀTIVA PER L’ASSASSINAT D’ISABELL ELENA RADUCANU

Ahir, un terrible succés va tenyir de dol la ciutat de Xàtiva. Un horrible crim va acabar amb la vida de la nostra veïna Isabell Elena Raducanu. Un fet execrable que ha sumit en la més profunda consternació al poble de Xàtiva.

La nostra és una ciutat tranquil·la, plena de dones que mereixen la garantia de dur endavant un projecte de vida amb igualtat, llibertat i plenitud en l’exercici dels seus drets, com a actius imprescindibles per a una societat més justa.

La ciutadania de Xàtiva sense excepcions, representada pels components dels grups polítics municipals de l’Ajuntament de Xàtiva, expressa la més enèrgica condemna a l’assassinat d’Isabell Elena Raducanu, així com el seu condol i solidaritat amb la família de la víctima.

Xàtiva ha experimentat un notable increment en les activitats relacionades amb la defensa de la Igualtat. La valuosa contribució de les dones a aquest moviment de canvi queda palesada amb l’ tasca duta a terme pel Consell de les Dones de Xàtiva per la Igualtat i contra la Violència de Gènere. Però ahir la cruel xacra que amenaça la nostra societat ens va colpejar de ple.

En nombroses ocasions, les veïnes i veïns de Xàtiva hem demostrat la nostra més enèrgica repulsa davant qualsevol manifestació de violència masclista cap a les dones. Per més gran que siga hui la nostra tristesa i dolor, és fonamental seguir esforçant-nos en la línia de treball que deslligue a les dones del tutelatge masclista, per aconseguir que les dones siguen els agents actius de la seua vida, amb llibertat de decisió i autonomia, lliures d’amenaces i de riscos per a la seua integritat.

Front a aquest nou terrorisme que amenaça les nostres companyes, mares, filles o germanes, aquesta ciutat tornarà a alçar-se i a unir-se. És la principal lluita comú que ens pertoca com a societat. Les ciutadanes i ciutadans de Xàtiva confiem en les nostres forces de seguretat i en l’acció de la Justícia, però al mateix temps reivindiquem el major rigor en l’aplicació de les lleis i els recursos previstos per donar resposta integral a les situacions de violència contra les dones.

Ni una menys.

Xàtiva, 12 de juny de 2019

Font: Ajuntament de Xàtiva

Comenta la noticia

Este sitio usa Akismet para reducir el spam. Aprende cómo se procesan los datos de tus comentarios.

Nº de visitas año 2021

  • 2.007.523 Visitas