DIGRAPH PROJECT SUR·FACES

CONCERT I

Dissabte 25 de gener a les 19:30

A les 19 h. Col·loqui amb els artistes. Centre Cultural Canals

DIGRAPH PROJECT    

SUR-FACES

Miguel Ángel Real / Andreu Queralt

Programa de concert:

Digraph Project  Improvisació sobre plàstic (2020)

Per a diferents objectes de pàstic

GeorgesAperghis  Retrouvailles (2013)

Per a dos performers/percussionistes        

Cristian Wolf  Stones, from “Prosecollection” (1968)

                        Per a pedres amplificades   

Joao Pedro Oliveira  KineticEnergy (2012)

                         Marimba, vibràfon i electrònica 

Louis Aguirre  Yalodde I (2009)

Duet de multipercussió

(*) Estrena Absoluta

DigraphProject

Naix com un projectede difusió de l’art sonor i d’avantguarda. Format per dos joves intèrprets i pedagogs, segueix el deixant de lanova creació sonora, del nou art i de la confluència de les estètiques musicals actuals. L’objectiu principal de la formació és la d’acostar a tot el públic en general l’art musical contemporani, explorant a través d’aquest els límits de l’art sonor i de la música del nostre temps.

Andreu Queralt Guerrer i Miguel Ángel Real Pérez són els seus actuals membres, els quals mostren gran interès pel repertori contemporani, ja que estan formats àmpliament en el repertori musical d’avantguarda per a percussió, ampliant els seus coneixements sobre això mitjançant la participació en trobades i encontres internacionals de percussió, com per ara el III EuropeanMeeting of ContemporaryPercussion “Àgora Actual Percussió” (Xàbia).

Han participat en diversos concursos nacionals de música de cambra, entre els quals destaquen el II Concurs d’interpretació de música de nova creació “Re_cre@”(Rafelbunyol), i el VII Concurs Internacional de Música de Cambra de Percussió “Percute” (Catarroja) en el qual van obtenir el 2n Premi.

Com a membres integrants de l’ensemble Projecte SoXXIHan actuat en la XXI edició del Cicle de Música Contemporània del Museu Vostell (Malpartida de Càceres), en II EuropeanMeeting of ContemporaryPercussion “Àgora Actual Percussió” (Xàbia), a la Setmana de la música de cambra de Montserrat (València)i en el Festival Internacional SOXXI (Canals).

Han estrenat obres de números compositors nacionals i internacionals, entre els quals destaquen Llorenç Barber (València), EinekeLeppik (Estònia), J.P. Lempke (els EUA) i Miguel Angel Rivera (Mèxic).

Han realitzat cursos i classes magistrals, destacant la realitzada l’any passat en la Setmana de la Música del conservatori professional de música Mestre Vert de Carcaixent. Cal destacar la seva participació al costat de l’Orquestra Nacional d’Espanya l’any passat a l’Auditori Nacional de Música.

Actualment, són col·laboradors habituals de l’Orquestra d’Extremadura, són professors de percussió en diverses escoles de música i estudien un postgrau de percussió al’Escola Superior de Música d’Extremadura (Musikex), al costat dels professors, Joan Soriano, Víctor Segura, NunoAroso, i Bart Jansen.

Comenta la noticia

Este sitio usa Akismet para reducir el spam. Aprende cómo se procesan los datos de tus comentarios.