El «Ballem! 2020» homenatjarà a les creadores del segle XX i tindrà lloc els dies 3 i 4 d’abril al Gran Teatre S’han organitzat també exposicions i mostres durant els dies previs / La gunayadora del cartell anunciador ha estat Alisa Chechuro

Xàtiva, 06 de març de 2020.- Aquest matí s’ha presentat a l’Ajuntament de Xàtiva la cinquena edició del «Ballem! Abril mes de la dansa», a càrrec de la regidora de Conservatori i Arts Escèniques Reme Sinisterra, la directora artística Alícia Herrero i el director musical Gaspar Nadal. L’espectacle tindrà lloc els dies 3 i 4 d’abril al Gran Teatre de Xàtiva, jornades en les que s’oferirà, a partir de les 20 de la vesprada en ambdós casos, un espectacle de dansa intergeneracional d’arts escèniques amb més de 150 persones (d’entre 3 i 70 anys).

«Aquest és un projecte intergeneracional i inclusiu, que a data de hui és transversal entre les regidoria de Gran Teatre i Conservatori i Arts Escèniques. Hem treballat molt a gust amb els directors artístic i musical per tal de tancar aquesta programació tan ambiciosa, que està preparant-se durant tot l’any», ha explicat la regidora de Conservatori i Arts Escèniques.

Per la seua part, el director musical Gaspar Nadal ha destacat que «hi haurà al voltant de 80 músics en cadascuna de les actuacions entre alumnes i professors», i ha fet també un breu repàs d’alguns artistes històrics que estaran presents a les representacions mitjançant les seues obres.

La programació va més enllà d’aquests dos espectacles que es desenvoluparan al Gran Teatre. A més a més també hi haurà una exposició dels cartells que han participat al Concurs a la Casa de la Joventut així com una exposició fotogràfica del projecte Dansa Compartida realitzat amb el Centre d’Educació Especial Pla de la Mesquita i que es podrà contemplar al hall del Gran Teatre. D’altra banda, el dimecres 25 de març a les 10:30, també al Gran Teatre, es realitzarà una Mostra d’aquest projecte i el divendres 3 d’abril a les 10:30 del matí tindrà lloc una Mostra de dansa educativa per a escolars.

Aquesta cinquena edició pretén homenatjar a les creadores del segle XX que van donar a conèixer noves formes d’expressió corporal, enfrontant-se al convencionalisme tradicional del ballet romàntic i influenciant a altres artistes, que van convéncer l’elit intel·lectual i van rebre el suport de l’aristocràcia i del poder polític. Els objectius que es busquen són apropar la dansa i les arts escèniques a la ciutadania amb música en directe, promoure activitats participatives intercentres educatius i potenciar la convivència entre persones de diferents edats.

Les entrades es posaran a la venda dues setmanes abans dels espectacles, i la recaptació es destinarà a finançar un projecte de dansa inclusiva amb diferents col·lectius socials de la ciutat. En aquest cas, el col·lectiu escollit ha estat l’Associació de pares i mares de persones amb trastorn d’espectre autista de Xàtiva (AXATEA). En els darrers anys el projecte s’ha treballat amb entitats com ara Aspromivise, el Centre d’acollida de menors i Centre de Dia La Immaculada de Xàtiva, el projecte Empoderansa per a dones supervivents a la violència de gènere i el Pla de la Mesquita.

«Volem acostar les arts escèniques i l’educació a tota la ciutadania. Estem molt contents de poder realitzar aquest projectes d’aula compartida amb associacions i entitats que fan una gran tasca social. L’esperit de «Ballem» és que uns ballem per a que altres puguen ballar», ha explicat la directora artística Alicia Herrero.

La producció que es realitzarà sobre el Gran Teatre està coordinada per l’institut de Dansa Educocreativa i Social, amb la col·laboració de les regidories de Joventut i de Conservatori i la participació de Estudi Alicia Herrero, la jove companyia Innovatori del Moviment, el Conservatori Professional de Música Lluís Milan de Xàtiva, l’Escola d’Art i Superior de Disseny d’Alcoi i el Conservatori Superior de Dansa de València, junt a ballarins i músics professionals.

Cartell guanyador

La regidoria de Joventut col·labora, per la seua part, amb el concurs de cartells per commemorar el dia Internacional de la Dansa, que aquest any ha guanyat Alisa Chechuro, de 21 anys, i estudiant d’Animació Sociocultural i Turística al CIPFP La Costera de Xàtiva.

Al concurs es podien presentar joves d’entre 14 i 30 anys, i el premi consisteix en un xec de 100 euros per a gastar en comerços locals de Xàtiva. La regidoria ha destacat el gran nombre de cartells presentats, tant de manera particular com per part dels alumnes del Batxillrat Artístic de l’IES Josep de Ribera.

Font: Ajuntament de Xàtiva

Comenta la noticia

Este sitio usa Akismet para reducir el spam. Aprende cómo se procesan los datos de tus comentarios.

Nº de visitas año 2021

  • 2.007.520 Visitas