Pulsa «Intro» para saltar al contenido

El Canalí, membre de la «Marea Roja», David Gramaje en la Copa Mundial de la FIFA Catar 2022

Bueno a mi sempre m’agradat seguir a la selecció espanyola. En 2010, quan estava treballant a Sudàfrica vaig tindre la sort de poder assistir al Mundial que vam guanyar. Vaig estar en els 3 partits de grup i el de octaus. Després de dos setmanes per allí seguint a la selecció vaig tindre que tornar per motius professionals i també econòmics, ja que per aquell entonces no em podia permetre estar 1 mes en un Mundial, que no es barat. 

Aquell mundial de 2010 va ser el germen de la única penya de la selecció que existeix, la Marea Roja. Enguany em celebrat el 10º Aniversari a Saragossa al partit contra Suïssa de Setembre. Som 500 membres i en tots els partits de la selecció hi ha algun membre que viatja. Jo per motius professionals no vaig poder estar als Mundials de Brasil i de Rusia, però ara si que no volia fallar a este de Catar. Hi ha gent que du ja els 4 Mundials. 

Vaig arribar el dilluns 21 de novembre i tinc vol de tornada el 20 de decembre. Pase el que pase em quede un mes per açi, per la península aràbiga. Els que em coneixen ja saben molt be que m’agrada molt viatjar, per sort he tingut la oportunitat de viure a molts països, i amb Catar es el país número 60 que visite. Som uns 150 membres de la penya els que assistirem als partits de la selecció a Doha, molts d’ells residents a Dubai. Gent de Madrid, Barcelona, Elx, Sevilla, Oviedo, Malaga, Logroño, de tota Espanya! La intenció es no quedar-nos el mes sencer a Doha, sinó anar viatjant per els països del voltant. Per eixample ara estem a Dubai la majoria, després del partit d’Alemanya el diumenge ens quedarem a Doha 4 dies i després ens anem 22 membres de la penya a Kuwait. Després del partit de octaus (si Espanya es classifica), ens anirem a Omán, i aixina anirem. 

La veritat es que no ha segut fàcil gestionar este viatje. Un mes es molt llarg, i estos països son prou peculiars en alguns aspectes. Per eixample, en molts d’ells necessites visa, i a voltes no es fàcil, encara que per als espanyols i per ser el mundial han facilitat molt les coses. A mes estar en un Mundial, i un mes sencer, no es barat. Si vols seguir a la selecció tots els partits, es a dir els 3 de grup y totes les rondes fins a la final, son uns 1.700 euros categoria mes barata (darrere de les porteries). A part conta amb el vol, allotjament i menjar. El alcohol es molt car per açi, i per eixample en Doha sols es pot beure en les fan fest (recintes especials que han muntat per als fans) i en els restaurants dels hotels de luxe. Una pinta de cervesa son uns 13-14 euros. 

En principi tinc entrada per als 3 partits de grup, el partit de octaus (esperem que es classifique la selecció), i la final. Esta volta no em passa com a Sudàfrica que no vaig poder anar a la final. Se que es molt difícil que es torne a repetir, i les probabilitats de guanyar un Mundial de nou son molt baixes, però la il·lusió la tenim i el que estem vivint açi es impagable! El que estiga interesant en seguir el viatje, ho publique quasi tot a instagram: david_gp_

Cal destacar la poca participació del espanyols en el mundial de Qatar,  en el partit d’ahir hi habíen 150 o 200 espanyols front a 80.000 mexicans o 40.000 argentins.

Sé el primero en comentar

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *

Este sitio usa Akismet para reducir el spam. Aprende cómo se procesan los datos de tus comentarios.