Pulsa «Intro» para saltar al contenido

El Compositor canalí David Penadés-Fasanar estrena obra al Palau de de Arts de València

IMG_6441El compositor canalí, David Penadés-Fasanar, estrena la seua primera sinfonía titulada, La bastida de les alcusses, al presitigios auditori internacional de valència, el Palau de les Arts. Serà en el marc del XXXVII Certamen de bandes de música de la Comunitat Valenciana, certamen que organitza l’entitat Culturats, (Institut Valencià de la Música) i que fou l’encarregada de triar l’obra del mestre canalí per la interpretació obligada de les bandes participants en la segona secció.
Serà el proper diumenge, dia 8 de novembre, desde les 10:00 h i fins tot el matí quan les bandes guanyadores dels seus respectius certamens provincials, interpretaran aquesta obra del mestre canalí. Les bandes que participaran, serán: Unió Protectora musical de Llombai (València), Centre artístic Cultural Verge de la Pau d’Agost (Alacant) i Agrupació Musical Artística Santa Cecilia de Vilavella (Castelló).
De l’obra, cal dir que està inspirada en el poblat Ibèric de Moixent i consta de tres moviments: I.- La Bastida, II.- El gerrer de Moixent i III.- La invasió al poblat amb una durada aproximada de 21 minuts. Desde que fou estrenada, ara fa dos anys, no a parat de ser interpretada arreu del món, desde llocs tant llunyants com ara Chicago, Colombia o Puerto Rico, fins ací, a Espanya per diferents bandes de música de presitigi internacional. Una gran obra que sens dupte farà gaudir a totes aquelles persones que vajen a la cita del proper dia 8 de noviembre.

La Diputació de València presenta la nova campanya del Retrobem la nostra música, on inclou un Cd amb l’obra del metre canalí, Xàtiva 1707.
Fou el divendres passat, dia 30 d’octubre on la Diputació de València feia la presentación de les noves partitures i Cd’s que edita anualment aquest organisme per donar-les a coneixer i on l’obra del mestre canalí David Penadés-Fasanar, Xàtiva 1707,sinfonietta nº 3, era una de les peces gravades per al nou Cd.
La gravació de l’obra va tindre lloc aquest passat estiu per la banda sinfónica del Cercle Catòlic de Torrent i on el mestre canalí va tindre l’oportunitat de treballar amb ells perquè l’edició d’aquest any siga tot un èxit.
A l’acte va asistir el nou diputat de Cultura de la diputació, Xavier Rius, el cap del servici de cultura, Mario Carrión i els nous asesors musicals de la Diputació, Pablo Sánchez Torrella i Vicent Soler Solano, que sustituixen al antic Paco Moral, a més de gran quantita de públic i prensa relacionada amb aquest món de la Música.

Roda de prensa dipu

Sé el primero en comentar

Comenta la noticia

Este sitio usa Akismet para reducir el spam. Aprende cómo se procesan los datos de tus comentarios.